Piet-Hein en Steffi starten aan een een nieuw verhaal samen: Gastrobar Gaston in Turnhout.
Volledig scherm
Piet-Hein en Steffi starten aan een een nieuw verhaal samen: Gastrobar Gaston in Turnhout. © RV

Gastrobar Gaston, broertje van De Louis, Flor en Marcel: “De wereldkeuken om te delen, drankje om te genieten”

Turnhout/Beerse/KasterleeSteffi Van de Sande en Piet-Hein van Spaendonck hebben op de Lebonsite in Turnhout hun derde horecazaak geopend. Gastrobar Gaston is het hippe broertje van Flor in Beerse, De Louis in Turnhout en (vanaf 2022) Marcel in Tielen. Chef-kok Celeste zal er samen met Juan toveren er de wereldkeuken op je bord in een sharingconcept. Maar net zo goed kom je gewoon iets drinken. “We hebben ook onze eigen wijnwinkel met wijnen uit de hele wereld”, vertellen de twee horecaondernemers.

 1. Sluitingsuur houdt Turnhoutse cafés quasi leeg: “Slechts een vierde van het volk van andere zaterdagen”
  PREMIUM
  Turnhout

  Sluitings­uur houdt Turnhoutse cafés quasi leeg: “Slechts een vierde van het volk van andere zaterdagen”

  Klokslag 23 uur moeten cafés en restaurants sinds zaterdagavond de deuren sluiten. Ook op de Grote Markt in Turnhout. De coronamaatregel kan er maar op weinig begrip rekenen bij klanten én uitbaters. “Het nachtleven was net terug op gang gekomen. Het sluitingsuur is een serieuze streep door de rekening”, zucht Nancy Van Vucht van danscafé ’t Contrast.
 2. Allicht géén provinciaal verbod op afsteken vuurwerk: “Heeft alleen zin als het nationaal wordt opgelegd”
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Allicht géén provinci­aal verbod op afsteken vuurwerk: “Heeft alleen zin als het nationaal wordt opgelegd”

  De provincie Antwerpen gaat dit najaar allicht géén provinciaal vuurwerkverbod opleggen. Vorig jaar was dat wel het geval. Het kreeg daarvoor al verschillende vragen van burgemeesters, maar de provincie heeft die vragen doorgestuurd naar de federale overheid. “Het voordeel van een verbod op provinciaal niveau weegt niet op tegen de wrevel en frustratie die het veroorzaakt tenzij je het federaal oplegt.” Vorig jaar was er zelfs een verbod op het bezit van vuurwerk.