Het voormalige gemeentehuis van Beerse.
Volledig scherm
Het voormalige gemeentehuis van Beerse. © Peter Vanderveken

Extern bureau moet speelpleintjes in kaart brengen

BeerseDe gemeente Beerse gaat een extern bureau aanstellen om een ‘speelweefselplan’ op te stellen. Het trekt daarvoor een budget van net geen 50.000 euro uit. De oppositie uit kritiek. “Daar kan je beter speeltoestellen voor kopen”, klinkt het bij Hans Luyckx van N-VA.

 1. De 7 favoriete plekjes van Harry Hendrickx, oud-burgemeester van Malle: “’t Stad is van iedereen, maar het Kasteel de Renesse is van ons”
  PREMIUM
  Malle

  De 7 favoriete plekjes van Harry Hendrickx, oud-burgemees­ter van Malle: “’t Stad is van iedereen, maar het Kasteel de Renesse is van ons”

  Hij is geboren en getogen in Oostmalle, was ooit voorzitter van voetbalclub KVC Oostmalle, is dat nog steeds van Zalfenkermis en – last but not least – droeg 27 jaar lang de burgemeesterssjerp van Malle. Het kán niet anders dan dat Harry Hendrickx (72) zijn gemeente kent als zijn broekzak. Hij laat ons kennismaken met zijn favoriete plekjes. “In deze vroegere kleiput heb ik ooit nog gezwommen.”
 2. Speedpedelecs rijden voortaan verplicht op fietspad in Visbeekstraat en Grotenhoutlaan
  Vosselaar

  Speedpede­lecs rijden voortaan verplicht op fietspad in Visbeeks­traat en Grotenhout­laan

  Speedpedelecs zijn nog een relatief nieuwe categorie voertuigen in het verkeer. In het verkeersreglement vallen ze onder de categorie bromfietsen en zijn er specifieke verkeersborden voorzien, met het symbool van een bromfiets en de letter P. Die verkeersborden zijn nu op advies van de fietsorganisatie Fietsberaad ook aangebracht in de Visbeekstraat en de Grotenhoutlaan. De borden geven aan dat speedpedelecs er verplicht op het fietspad moeten rijden.