Het voormalige gemeentehuis van Beerse.
Volledig scherm
Het voormalige gemeentehuis van Beerse. © Peter Vanderveken

Dr. Paul Janssen, Karel Van Nyen en vier anderen vertellen geschiedenis over Beerse en Vlimmeren in gloednieuw museum Transfo 2340

BeerseTransfo 2340, dat is de naam van het nieuwe museum in de voormalige transformatorenzaal in het bijgebouw links naast GC ’t Heilaar. Dat gebouw was van de ‘Provinciale Elektriciteitsdienst’. Het nieuwe museum wil een blik werpen op de geschiedenis van Vlimmeren en Beerse.

 1. BELOOFD IS BELOOFD. Komt er een oplossing om het zware verkeer uit het centrum van Beerse te halen? En wat met de heraanleg van heel wat straten?
  PREMIUM
  Beerse

  BELOOFD IS BELOOFD. Komt er een oplossing om het zware verkeer uit het centrum van Beerse te halen? En wat met de heraanleg van heel wat straten?

  De bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Beerse, een gemeente met nood aan het weren van zwaar vrachtverkeer, het moeilijke verhaal van een nieuw gemeentehuis en heel wat straten die aan een opknapbeurt toe zijn.
 2. Sunrise Festival stevent af op recordeditie: “We verwachten 50.000 bezoekers over het hele weekend”
  Lille

  Sunrise Festival stevent af op recordedi­tie: “We verwachten 50.000 bezoekers over het hele weekend”

  De festivalwereld heeft moeilijke jaren achter de rug, maar de honger is groot bij de muziekfans en dat merken ze bij Sunrise Festival als geen ander. Voor het eerst in het bestaan stevent het festival af op een alvast uitverkochte zaterdag en dus 20.000 bezoekers. Het festivalterrein én de camping zijn ook uitgebreid. “Een groter terrein, maar de sfeer en de kwaliteit blijft hetzelfde”, zegt organisator Marijn Venmans.