Het voormalige gemeentehuis van Beerse.
Volledig scherm
PREMIUM
Het voormalige gemeentehuis van Beerse. © Peter Vanderveken

De lijdensweg van het nieuwe gemeentehuis in Beerse: het verhaal van een schimmel, protesten, een referendum, een dading en nog veel meer met maar één resultaat: er is er nog altijd geen

BeerseEen nieuw gemeentehuis in Beerse. Een oorlog van al zes jaar met talloze veldslagen. Een verhaal van  hevige tegenstand, een referendum, een hardnekkige schimmel, een juridische strijd en een dure dading. Anno 2021 is er dan plots de nieuwe piste: een (ver)nieuw(d) gemeentehuis op de plaats van het oude. Iets wat vijf jaar geleden onmogelijk leek want het oude gemeentehuis ligt in overstromingsgevoelig gebied. En de renovatie zou te veel geld kosten. Een reconstructie van een lijdensweg. En wat als de verkiezingen van 2024 opnieuw voor een wissel van de macht zorgen?

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Café Trappisten bestaat exact honderd jaar: “Mijlpaal gevierd met allemaal bekende gezichten”

  Café Trappisten bestaat exact honderd jaar: “Mijlpaal gevierd met allemaal bekende gezichten”

  Op 23 maart 1923 opende Café Trappisten over de Abdij der Trappisten in Westmalle de deuren. De geliefde brasserie gaf donderdagavond een spetterend eeuwfeest voor haar klanten. Nadat die onder een erepoort van bakken Westmalle Dubbel waren binnengekomen, werden ze getrakteerd op drankjes en een heleboel hapjes. Ter ere van de honderdste verjaardag heeft Café Trappisten ook de eigen gin ‘1923’ uitgebracht.
  Malle
 3. Loredana trapt ‘Muziek aan het Kasteel’ op gang

  Loredana trapt ‘Muziek aan het Kasteel’ op gang

  Nu de lente aangebroken is, mogen we nog meer beginnen uitkijken naar een goed gevulde zomer. Op het programma is ‘Muziek aan het Kasteel’ een vaste waarde. Domein de Renesse in Oostmalle vormt het decor voor die resem muzikale donderdagavonden. Zangeres Loredana, vooral bekend van 2 Fabiola dat ze vormt met haar echtgenoot en deejay Pat Krimson, mag de reeks op gang trappen op 27 juli. Dat heeft de organisatie zopas bekendgemaakt. Ook op 3, 10, 17 en 24 augustus kan je een optreden bijwonen in Domein de Renesse.
  Malle