Het voormalige gemeentehuis van Beerse.
Volledig scherm
Het voormalige gemeentehuis van Beerse. © Peter Vanderveken

‘Check Lokaal’ groot succes : 86 procent van inwoners heeft waardebonnen gebruikt

Beerse/VlimmerenDe gemeente Beerse lanceerde in de zomer van 2020 de campagne Check Lokaal. Elke inwoner kreeg een cheque van 25 euro om te besteden bij lokale handelaars. Bijna 9 op 10 heeft daar gebruik van gemaakt.

 1. Gastrobar Gaston, broertje van De Louis, Flor en Marcel: “De wereldkeuken om te delen, drankje om te genieten”
  Turnhout/Beerse/Kasterlee

  Gastrobar Gaston, broertje van De Louis, Flor en Marcel: “De wereldkeu­ken om te delen, drankje om te genieten”

  Steffi Van de Sande en Piet-Hein van Spaendonck hebben op de Lebonsite in Turnhout hun derde horecazaak geopend. Gastrobar Gaston is het hippe broertje van Flor in Beerse, De Louis in Turnhout en (vanaf 2022) Marcel in Tielen. Chef-kok Celeste zal er samen met Juan toveren er de wereldkeuken op je bord in een sharingconcept. Maar net zo goed kom je gewoon iets drinken. “We hebben ook onze eigen wijnwinkel met wijnen uit de hele wereld”, vertellen de twee horecaondernemers.
 2. Elf Kempische gemeenten kiezen samen voor één woonmaatschappij
  Turnhout/Oud-Turnhout/Baarle-Hertog/Beerse/Vosselaar/Lille/Kasterlee/Retie/Dessel/Mol/Balen

  Elf Kempische gemeenten kiezen samen voor één woonmaat­schap­pij

  De Vlaamse overheid wil de sociale huisvestingsmaatschappijen verenigen, zodat er in elke gemeente maar één sociale verhuurder actief is en de dienstverlening verbetert. De Kempische gemeenten Turnhout, Oud-Turnhout, Baarle-Hertog, Beerse, Vosselaar, Lille, Kasterlee, Retie, Dessel, Mol en Balen hebben daarom besloten om vanaf 1 januari 2023 samen een eengemaakte woonmaatschappij te vormen.