Piet-Hein Van Spaendonck en Steffi Van de Sande in de zaak Flor in Beerse.
Volledig scherm
PREMIUM
Piet-Hein Van Spaendonck en Steffi Van de Sande in de zaak Flor in Beerse. © Peter Vanderveken

Brasserie Flor schenkt ook in harde tijden voor horeca nog maaltijden aan voedselbedeling: “Ze hebben er nog meer nood aan dan vroeger”

Beerse/TurnhoutZelfs in deze donkere tijden blijven ze zich bij brasserie Flor uit Beerse en Louis in Turnhout inzetten voor de minderbedeelden. Voor elke 250 euro aan bestellingen, wordt er één maaltijd opzij gezet voor vzw De Watertoren die de voedselbedeling doet in Beerse. “We werken al een tijdje met hen samen en we wilden dat niet zomaar opzij schuiven”, zegt Piet-Hein Van Spaendonck.  Ondanks corona trouwens bruisen de zaakvoerders nog op plannen met een nieuwe zaak én een eigen moestuin in Turnhout.

 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.