Het voormalige gemeentehuis van Beerse.
Volledig scherm
Het voormalige gemeentehuis van Beerse. © Peter Vanderveken

Beerse zet alles op duurzaamheid: actieplan om gebouwen energievriendelijk te maken, meer fietspaden en schoolstraten

BeerseDe gemeente Beerse maakt in 2022 werk van een patrimoniumplan met daarin de toekomstplannen om de gebouwen duurzamer te maken. Er wordt ook werk gemaakt van een warmtenet, de heraanleg van het overstromingsgebied De Laak en er volgen nog tal van ingrepen op vlak van infrastructuur om mensen meer op de fiets te krijgen. 

 1. Twintiger veroordeeld tot 4 jaar cel na tweede gewapende overval op zelfde winkel: “Hij voerde zijn werkstraf niet uit en lijkt onverbeterlijk”
  Turnhout

  Twintiger veroor­deeld tot 4 jaar cel na tweede gewapende overval op zelfde winkel: “Hij voerde zijn werkstraf niet uit en lijkt onverbeter­lijk”

  Twee Nederlanders die in september vorig jaar een gewelddadige overval hebben gepleegd op telefoonwinkel Phone 2 Go in de Leopoldstraat in Turnhout zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen tot 4 jaar. Ze sloegen de zaakvoerder bewusteloos en bonden hem vast. Voor één van de daders was het de tweede keer binnen één jaar dat hij in die winkel een gewapende overval pleegde.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?