Adams Polendam verwerkt bouwafval en recycleert het.
Volledig scherm
Adams Polendam verwerkt bouwafval en recycleert het. © Foto De Freine

Afbraak- en recyclagebedrijf Adams Polendam mag voorlopig niet uitbreiden

De actiegroep Buurt Ginnekenshoek uit Beerse haalt opgelucht adem. Door een beslissing van Vlaams minister van Omgeving en natuur Koen Van den Heuvel mag betoncentrale Adams Polendam nv niet uitbreiden.

 1. Horeca Vlaanderen staat niet weigerachtig tegenover nieuwe avondklok: “Cafés sluiten om 23 uur? Dan geef je vrijgeleide voor minder gecontroleerde feesten”
  PREMIUM

  Horeca Vlaanderen staat niet weigerach­tig tegenover nieuwe avondklok: “Cafés sluiten om 23 uur? Dan geef je vrijgelei­de voor minder gecontro­leer­de feesten”

  Horeca Vlaanderen staat zeker niet weigerachtig tegenover het opnieuw invoeren van een avondklok in de strijd om het aantal coronabesmettingen weer te doen dalen. Meer handhaving binnen de eigen sector, maar zeker ook daarbuiten, is volgens de sector van levensbelang. “De avondklok in Antwerpen heeft zijn nut bewezen. Door de cafés om 23 uur te sluiten geef je een vrijgeleide om in een ongecontroleerde omgeving verder te feesten”, zegt Paul Snoeys van Horeca Vlaanderen. Ze ijveren ook voor een gemeenschappelijk sluitingsuur voor héél de horeca.
 2. Stijging van aantal besmettingen in Beerse op maandag 19 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Beerse op maandag 19 oktober

  In Beerse zijn er op één dag 12 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 8. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 90 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Beerse op 496 te liggen. Omdat Beerse meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.