De Eksterheide in Beerse.
Volledig scherm
De Eksterheide in Beerse. © Agentschap Natuur en Bos

Acht hectare nieuw bos en nieuwe fietsverbinding in Eksterheide

Beerse/Sint-Jozef-RijkevorselHet Agentschap Natuur en Bos gaat deze winter net geen 8 hectare nieuw bos aanplanten in het natuurreservaat Eksterheide. In het domein is ook een fietsverbinding gecreëerd om veilig naar het centrum van Sint-Jozef-Rijkevorsel te kunnen fietsen.

 1. Einde danscafé en discotheek lijkt in zicht: plannen voor twintig appartementen en vier handelszaken
  PREMIUM
  Malle

  Einde danscafé en discotheek lijkt in zicht: plannen voor twintig appartemen­ten en vier handelsza­ken

  Het was al langer geweten dat Danskafee ‘t Hofke en discotheek The Missing Link in Westmalle geen lange toekomst meer beschoren zijn. Het einde voor de populaire uitgaansbuurt lijkt nu effectief in aantocht. Er is een aanvraag ingediend om op die locatie twintig appartementen en vier handelszaken te mogen realiseren. “We willen in augustus eraan beginnen”, aldus projectontwikkelaar Roby Thuys, zaakvoerder van Reds.
 2. MIJN DORP. Vlaams parlementslid Tine van der Vloet over haar Merksplas: “Bij Dennis en Evy van café De Glenn kan je me geregeld vinden”
  PREMIUM
  Merksplas

  MIJN DORP. Vlaams parlements­lid Tine van der Vloet over haar Merksplas: “Bij Dennis en Evy van café De Glenn kan je me geregeld vinden”

  Tine van der Vloet (44) is nog een rasechte Spetser. Sociaal bewogen al vanaf haar jeugd, is ze uiteindelijk ook in de politiek beland. Eerst als raadslid voor N-VA in haar eigen dorp, maar al snel ook in het Vlaams parlement waar ze een lans probeert te breken voor de sociale sector. “Toen we vorig jaar afscheid moesten nemen van twee jonge gasten, leefde heel het dorp mee.”
 1. Theater Tante Wilhelmina komt naar je huiskamer: “We hebben alleen een tafel en drie stoelen nodig”
  Turnhout/Olen/Baarle-Hertog

  Theater Tante Wilhelmina komt naar je huiskamer: “We hebben alleen een tafel en drie stoelen nodig”

  De nieuwe Kempische theatergroep “Theater Tante Wilhelmina” gaat het hele voorjaar de huiskamervoorstelling “In de naam van de vader” spelen. Niet zomaar in een zaal, maar wel in je eigen huiskamer. Vijf vrienden en theatermakers slaan er de handen voor in elkaar. “Twee jaar na ons afscheidsvoorstelling voor Tejaterbende Oeps! begon het weer te kriebelen”, vertelt Wim Vervoort.