Bernard Verloy (tweede van rechts) met enkele werknemers tijdens de zwerfvuilactie in industriezone Beerse Zuid.
Volledig scherm
Bernard Verloy (tweede van rechts) met enkele werknemers tijdens de zwerfvuilactie in industriezone Beerse Zuid. © Jef Van Nooten

109 Kempense bedrijven leggen het werk neer...om zwerfvuil te ruimen

2 reacties

 • bruno dirinck

  2 jaar geleden
  Heel goed gedaan. Toch blijven er die alles de straat opgooien.
 • annelies guldentops

  2 jaar geleden
  Wanneer dit signaal vanuit IOK komt laten we dan ook vanuit de overheid een sterk en consequent signaal krijgen naar plastiekvrije verpakkingen en inruilen van petflessen en blikken drankverpakkingen in de handel naar het voorbeeld van onze buurlanden, Nederland en Duitsland. Hergebruik en gebruik van duurzame verpakkingsmaterialen moet gewoon vanuit de overheid opgelegd worden; nu en niet volgend jaar of later!
 1. Pirate Piercing blij met heropening contactberoepen: “Hopelijk zijn we nu écht vertrokken en zijn we binnenkort niet alweer de zondebok”
  PREMIUM
  Turnhout/Antwerpen

  Pirate Piercing blij met heropening contactbe­roe­pen: “Hopelijk zijn we nu écht vertrokken en zijn we binnenkort niet alweer de zondebok”

  Lucas Verheijen is blij dat hij maandag weer klanten mag ontvangen in zijn tattoo- en piercingzaken Pirate Piercing in Turnhout en Antwerpen. De voorbije maanden zijn zwaar geweest. Bijklussen in de bouw was noodzakelijk om het hoofd boven water te houden. “Het voelde dikwijls toch aan als geviseerd worden ook al investeerden we als geen ander in veiligheid”, klinkt het bij Lucas Verheijen.
 2. De Crawaett blij met heropening op 8 mei: “Eindelijk weer volk op het terras: het zal deugd doen”
  PREMIUM
  Lille

  De Crawaett blij met heropening op 8 mei: “Eindelijk weer volk op het terras: het zal deugd doen”

  Het is aftellen voor de horeca in ons land. Zaterdag mogen de terrassen openen en met het goede weer dat voorspeld is, belooft het een topweekend te worden. Peter Van Glabbeek (58) en Nadine Daems (50) van het gekende biercafé De Crawaett in Lille kijken er alvast naar uit. “Eindelijk weer volk op het terras: het zal deugd doen! Het is een zwaar jaar geweest, maar we willen nu vooral naar de toekomst kijken.” Heel de week trekken we door de Kempen en tellen we mee af naar de heropening van de horeca.
 1. 10 tips voor Erfgoeddag in regio Kempen/Mechelen: van nachtelijke volksverhalen tot de angstaanjagende ‘Baskwadder’
  PREMIUM
  Kempen-Mechelen

  10 tips voor Erfgoeddag in regio Kempen/Mechelen: van nachtelij­ke volksverha­len tot de angstaanja­gen­de ‘Baskwadder’

  Tijdens het weekend van 24 en 25 april vieren we in Vlaanderen en Brussel de twintigste editie van Erfgoeddag, die dit jaar volledig in het teken staat van de nacht en al haar facetten. Voor de gelegenheid kan je in de eigen streek op zoek gaan naar de meest magische activiteiten en angstaanjagende verhalen die zich afspelen in het duister. Om het coronaproof te houden wordt vrijwel alles in de gezonde buitenlucht georganiseerd. Wij verzamelden alvast tien adresjes om je op weg te helpen.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”