Perle d'Ozette in Oedelem wordt onder meer uitgebaat door Els Vandermoere.
Volledig scherm
PREMIUM
Perle d'Ozette in Oedelem wordt onder meer uitgebaat door Els Vandermoere. © Benny Proot

Zussen toveren leegstaand dorpshuis om tot gezellige huiskamerkroeg: “Toen we het kochten, beseften we dat we dit pareltje met iedereen wilden delen”

OedelemDrie Oedelemse zussen toveren een typische dorpswoning in de Oudezakstraat in Oedelem om tot een huiskamerkroeg. In Perle d’Ozette kom je samen een glas drinken en een hapje eten in een gezellig interieur. “De sfeer van vroeger is tastbaar aanwezig: van de decoratie op de marmeren schouw tot het ambachtelijk gemaakt servies”, vertelt Els Vandermoere.

  1. VELOVEILIG. ‘Amper' één op twee Bruggelingen vinden Brugge een fietsveilige stad: “Onze nauwe straten zorgen soms voor een onbehaaglijk gevoel”
    PREMIUM
    Brugge

    VELOVEILIG. ‘Amper' één op twee Bruggelin­gen vinden Brugge een fietsveili­ge stad: “Onze nauwe straten zorgen soms voor een onbehaag­lijk gevoel”

    De resultaten van de VeloVeilig Vlaanderen-bevraging voor Brugge bezorgen burgemeester Dirk De fauw (CD&V) een dubbel gevoel. De Bruggeling geeft twee keer zes op tien voor veilig fietsen in de stad en voor het huidige fietsbeleid. In totaal is 51 procent echt tevreden over het fietscomfort. “Resultaten die doen inzien dat we nog werk hebben en dat ook van plan zijn", zegt De fauw.