Wesley (29) springt op losgeslagen paard met koets en kan het met één teugel doen stoppen: “Dit had slechter kunnen aflopen”

Oedelem/AssebroekEen losgeslagen paard met koets liep donderdagavond drie kilometer alleen op straat tussen Assebroek en Oedelem. De drie inzittenden waren uit de koets geslingerd. Een toevallige voorbijganger kon op de koets springen en het paard tot stilstand brengen. “Het was meer dan tien jaar geleden dat ik nog eens teugels in mijn handen had gehad”, vertelt hij.

 1. Donkere wolken boven Wintergloed nu organiserend bedrijf in woelig water verkeert? “We zijn waakzaam, maar voorbereidingen lopen zoals gepland”
  PREMIUM
  Brugge

  Donkere wolken boven Winter­gloed nu organise­rend bedrijf in woelig water verkeert? “We zijn waakzaam, maar voorberei­din­gen lopen zoals gepland”

  Het bedrijf dat in opdracht van de stad Brugge het winterevenement Wintergloed organiseert, zit op financieel vlak in slechte papieren. Dat maakt Brugs raadslid Geert Van Tieghem (N-VA) ongerust. “De stad bevindt zich op glad ijs door voor zo'n partner te kiezen”, zegt hij. Het Brugs stadsbestuur laat weten “waakzaam” te zijn.
 2. Zevende Guidon Titan staat voor de deur: “Ook enkele leden van De Melkerie fietsen dit keer mee”
  Tielt

  Zevende Guidon Titan staat voor de deur: “Ook enkele leden van De Melkerie fietsen dit keer mee”

  Op zondag 9 oktober wordt Tielt terug ondergedompeld in de wielersfeer van weleer met de zevende editie van de retrokoers Guidon Titan. Het concept blijft nagenoeg ongewijzigd. Koersfietsen met versnellingen op de buis, geen klikpedalen en ongeschoren benen blijven de maatstaf. Leuk extraatje is dat zowel Nico Eeckhout als Pieter Vanspeybrouck meefietsen. Special guest is oud-renner Fons De Wolf.
 3. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.