Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © Photo News

Vijf gemeenten bundelen de krachten tegen digitale armoede: “Anders raak je uitgesloten uit de maatschappij”

Beernem/Jabbeke/Oostkamp/Torhout/ZedelgemDe gemeenten Beernem, Oostkamp, Zedelgem, Torhout en Jabbeke krijgen subsidie van 200.000 euro van de Vlaamse overheid voor de uitbouw van een lokaal e-inclusiebeleid.

 1. Kindje Jezus is een meisje van 16 weken... althans in Brugge: “Net voor de start nog snel over en weer voor borstvoeding”
  PREMIUM
  Brugge

  Kindje Jezus is een meisje van 16 weken... althans in Brugge: “Net voor de start nog snel over en weer voor borstvoe­ding”

  Wie donderdagmiddag de Heilig Bloedprocessie volgt door de Brugse binnenstad, zal merken dat kindje Jezus ... een meisje is. Baby Mare, amper 16 weken oud, neemt de rol op zich. Mama Klaasje Meulebrouck (34) en papa Bert Van Severen (37) uit Assebroek spelen dan weer Maria en Jozef. “En nu maar hopen dat ze niet te hard huilt”, glimlacht het koppel. Een kennismaking. De volledige Heilig Bloedprocessie volg je hier.
 2. Zoveel heeft twee jaar corona Brugge gekost... en daar zijn de volgende uitdagingen al: “De inflatie zal een grote impact hebben op onze stadsfinanciën”
  PREMIUM
  Brugge

  Zoveel heeft twee jaar corona Brugge gekost... en daar zijn de volgende uitdagin­gen al: “De inflatie zal een grote impact hebben op onze stadsfinan­ciën”

  Twee jaar coronacrisis heeft de stad Brugge liefst 41 miljoen euro gekost: van steunmaatregelen tot verlies van inkomsten door het ontbreken van toeristen. Grote projecten zijn daardoor niét gesneuveld, al blijft het opletten voor nieuwe uitdagingen, beseft schepen van Financiën Mercedes Van Volcem. “Een fusie kan alvast wat extra inkomsten opleveren”, stelt Van Volcem, die een gemeente op het oog heeft.