N-VA stelt voor om het gemeenteplein (foto) groener te maken. Op de archieffoto staan burgemeester Jos Sypré (CD&V) en Anja Coens.
Volledig scherm
N-VA stelt voor om het gemeenteplein (foto) groener te maken. Op de archieffoto staan burgemeester Jos Sypré (CD&V) en Anja Coens. © RV

“Vervang overbodig asfalt door waterdoorlatend groen”: N-VA houdt pleidooi naar aanleiding van wateroverlast in Wallonië

BeernemOppositiepartij N-VA in Beernem stelt voor om op verschillende plaatsen in de gemeente overbodig beton en asfalt te vervangen door waterdoorlatend groen. “Ook onze gemeente kent verschillende plaatsen met een grote graad van verharde oppervlakten. Dat is nefast in tijden van zowel toenemende droogte als ernstige wateroverlast”, zegt Gijs Degrande. 

  1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
    Jobat

    Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

    De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.