Zoë Van Eekel (15) moet geen mondmasker dragen op school, maar krijgt van het LTI in Oedelem wel een pak beperkingen opgelegd.
Volledig scherm
PREMIUM
Zoë Van Eekel (15) moet geen mondmasker dragen op school, maar krijgt van het LTI in Oedelem wel een pak beperkingen opgelegd. © RV

School neemt verregaande ‘beschermingsmaatregelen’ omdat Zoë (15) van dokter geen mondmasker moet dragen

De directie van het Land- en Tuinbouwinstituut (LTI) in het West-Vlaamse Oedelem is wel heel streng voor een meisje van 15 dat door medische redenen geen mondmasker moet dragen op school. Zoë Van Eekel moet achterin het klaslokaal plaatsnemen achter een plexischerm, mag niet naar de toiletten als er iemand anders aanwezig is en moet van iedereen anderhalve meter afstand houden. Haar ouders zijn furieus en houden haar thuis. “Onze dochter lijkt wel een paria”, zegt papa Cedric.

 1. Aziz (51) start met nieuwe Tieltse vzw inzamelactie voor moskee: “Mensen verenigen is mijn grote droom”
  Tielt

  Aziz (51) start met nieuwe Tieltse vzw inzamelac­tie voor moskee: “Mensen verenigen is mijn grote droom”

  De Tieltse vzw Ihsan wil een moskee oprichten in eigen stad en is gestart met een inzamelactie. Volgens initiatiefnemer Aziz Michmich is de nood aan een plek waar Tieltse moslims samen hun geloof kunnen belijden groot. “De moslimgemeenschap in Tielt is groot, maar heel heterogeen. Ik ken onder meer Afghanen, Irakezen, Tsjetsjenen, Marokkanen, Syriërs, Kosovaren en Turken. Mijn grote droom is die gemeenschappen te verenigen.”
 2. Acht jaar nadat loodsbrand leven van twee Polen eist, riskeert zaakvoerder transportbedrijf 4,5 jaar cel en monsterboetes. “Alles draaide om geld, geld en geld”
  PREMIUM
  Wingene

  Acht jaar nadat loodsbrand leven van twee Polen eist, riskeert zaakvoer­der transport­be­drijf 4,5 jaar cel en monsterboe­tes. “Alles draaide om geld, geld en geld”

  De zaakvoerder van transportbedrijf Krismar uit Wingene riskeert 4,5 jaar cel voor mensenhandel, onopzettelijke doding en sociale fraude. In een loods van de firma van Kris C. (49) kwamen acht jaar geleden twee Poolse werknemers om het leven bij een nachtelijke brand. Het arbeidsauditoraat vorderde tegen de man en z'n vennootschappen miljoenen aan verbeurdverklaringen en boetes. Volgens de verdediging is die strafvordering echter onontvankelijk en moeten de beklaagden vrijuit gaan.