Zoë Van Eekel (15) moet geen mondmasker dragen op school, maar krijgt van het LTI in Oedelem wel een pak beperkingen opgelegd.
Volledig scherm
PREMIUM
Zoë Van Eekel (15) moet geen mondmasker dragen op school, maar krijgt van het LTI in Oedelem wel een pak beperkingen opgelegd. © RV

School neemt verregaande ‘beschermingsmaatregelen’ omdat Zoë (15) van dokter geen mondmasker moet dragen

De directie van het Land- en Tuinbouwinstituut (LTI) in het West-Vlaamse Oedelem is wel heel streng voor een meisje van 15 dat door medische redenen geen mondmasker moet dragen op school. Zoë Van Eekel moet achterin het klaslokaal plaatsnemen achter een plexischerm, mag niet naar de toiletten als er iemand anders aanwezig is en moet van iedereen anderhalve meter afstand houden. Haar ouders zijn furieus en houden haar thuis. “Onze dochter lijkt wel een paria”, zegt papa Cedric.

 1. De coronacijfers in Beernem van vrijdag 16 oktober

  De coronacij­fers in Beernem van vrijdag 16 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Beernem minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 15. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Beernem op 95 te liggen. Omdat Beernem meer dan 50 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 3. Als het aantal gevallen zou stijgen tot boven de 100, zal de gemeente terechtkomen in het volgende en hoogste alarm niveau. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Kapper krijgt 5 jaar cel voor brandstichting in appartementsgebouw, ondanks vreemde plotwending op proces
  PREMIUM
  Brugge/Blankenberge

  Kapper krijgt 5 jaar cel voor brandstich­ting in apparte­ments­ge­bouw, ondanks vreemde plotwen­ding op proces

  “Hij bekende om zijn vriendin te beschermen.” De advocaat van een Brugse kapper verraste vorige maand met een plotse vraag tot vrijspraak voor een brandstichting in Blankenberge. Onder meer op basis van de gegevens van zijn stappenteller moest Z.A. (29) vrijuit gaan, zo meende meester Johan Platteau. De rechtbank oordeelde maandag anders en legde de kapper 5 jaar cel op.