Het bouwproject Galgeveld is bijna helemaal afgerond.
Volledig scherm
Het bouwproject Galgeveld is bijna helemaal afgerond. © RV

Laatste 9 bouwloten te koop in nieuwe verkaveling Galgeveld

BeernemIn Sint-Joris bij Beernem is de verkoop gestart van de laatste negen bouwkavels in het nieuwe woongebied Galgeveld, tussen het Galgeveld en de Sint-Jorisstraat.

 1. Na 30 jaar heeft restaurant Pieter Pourbus nieuwe uitbaters: “Spannend, zo'n eigen zaak. Maar we kennen het klappen van de zweep”
  PREMIUM
  Brugge

  Na 30 jaar heeft restaurant Pieter Pourbus nieuwe uitbaters: “Spannend, zo'n eigen zaak. Maar we kennen het klappen van de zweep”

  Pieter Pourbus, het gezellige Brugse restaurant, heeft na dertig jaar nieuwe uitbaters. Op donderdag 7 oktober heropenen Johan De Cock en Sophie Coppieters de bekende zaak volgens de beproefde formule. “Wat goed is, moet je niet zo nodig willen veranderen”, zeggen ze. “Toch hopen we niet alleen vaste klanten, maar ook een nieuw publiek aan te spreken.”
 2. Eerste ‘vierkant groen’-licht in West-Vlaanderen staat op Brugs zwart kruispunt: “Voetgangers en fietsers hebben hier altijd voorrang”
  Brugge

  Eerste ‘vierkant groen’-licht in West-Vlaanderen staat op Brugs zwart kruispunt: “Voetgan­gers en fietsers hebben hier altijd voorrang”

  “Er zijn hier al te veel ernstige dodehoekongevallen gebeurd. Er moest iets veranderen." Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters legt uit waarom de eerste ‘vierkant groen’-verkeerslichten van West-Vlaanderen nu op het kruispunt van de Scheepsdalelaan met de Leopold I- en Leopold II-laan in Brugge staan. Alle fietsers en voetgangers uit de verscheidene richtingen mogen samen oversteken, terwijl auto’s en vrachtwagens moeten wachten. De vzw Ouders van Verongelukte Kinderen juicht de beslissing toe.