In Club54 willen ze proberen werken met sneltests
Volledig scherm
PREMIUM
In Club54 willen ze proberen werken met sneltests © Club54/Proot

In ‘goedkoopste discotheek van het land’ wordt er zaterdag alsnog zonder mondmasker gedanst: “Al blijft het moeilijk voldoende personeel te vinden”

OedelemDe uitbaters van Club54, de goedkoopste discotheek van het land, hebben weinig begrip voor de maatregelen die het Overlegcomité heeft opgelegd voor het nachtleven. Toch zal er zaterdag in Oedelem zonder mondmasker gedanst worden. “We hebben 2.000 sneltesten besteld. Maar het blijft kiezen tussen de pest en de cholera", zegt Kurt Saey. 

 1. Club 54 blijft ondanks investering van 150.000 euro ‘de goedkoopste discotheek van het land’: “Mensen kwamen van ver naar hier. Dat zal nu niet anders zijn”
  PREMIUM
  Oedelem

  Club 54 blijft ondanks investe­ring van 150.000 euro ‘de goedkoop­ste discotheek van het land’: “Mensen kwamen van ver naar hier. Dat zal nu niet anders zijn”

  Club 54 in Oedelem, één van de laatst overgebleven discotheken in West-Vlaanderen, heropent vrijdagavond eindelijk de deuren. Na anderhalf jaar verplichte sluiting zijn Kurt Saey en Angelo Bellaert opgelucht dat de muziek weer door de boxen kan knallen. Stilgezeten hebben ze al die maanden niet. Ze investeerden zo’n 150.000 euro in een grondige renovatie. Het goede nieuws: ze blijven ‘de goedkoopste discotheek van het land’. “Van een pint tot flessen sterke drank: nergens betaal je minder.”
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.