Basisschool De Notelaar zal op termijn verhuizen. De foto dateert van voor de coronamaatregelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Basisschool De Notelaar zal op termijn verhuizen. De foto dateert van voor de coronamaatregelen. © Benny Proot

Geen renovatie, wel verhuis voor basisschool De Notelaar: “Dit is een historische beslissing”

OedelemEr komt geen renovatie van de basisschool De Notelaar in Oedelem. De gemeente Beernem vond een andere oplossing: de school verhuist naar de site van De Bevertjes in de Beernemstraat, wat verderop. “Dit is een historische beslissing voor Oedelem”, zegt burgemeester Jos Sypré (CD&V).

 1. Eeklo, Maldegem en Sint-Laureins krijgen coronaprik… in West-Vlaanderen: “Voordeel is dat sporthallen vrij blijven voor verenigingen van zodra het mag”
  PREMIUM
  Eeklo/Maldegem/Sint-Laureins

  Eeklo, Maldegem en Sint-Lau­reins krijgen coronaprik… in West-Vlaanderen: “Voordeel is dat sporthal­len vrij blijven voor verenigin­gen van zodra het mag”

  De inwoners van Eeklo, Maldegem en Sint-Laureins krijgen hun coronaprik dit voorjaar in het voormalig ziekenhuis van Sijsele, net over de grens met West-Vlaanderen. Er werd lang gedacht dat de sporthal van Eeklo een centrale rol zou krijgen. “Maar als daar een vaccinatiecentrum komt, heeft dit een grote impact op de werking van het Sportpark en activiteiten van verenigingen”, klinkt het. Vooral in Eeklo is er kritiek omdat sommigen denken dat de verplaatsing naar Sijsele mensen zal tegenhouden om zich te laten vaccineren.
 2. ANB wil opnieuw kappen in Vagevuurbos: vzw Bescherm Bomen en Natuur neemt de wapens op
  PREMIUM
  Wingene

  ANB wil opnieuw kappen in Vagevuur­bos: vzw Bescherm Bomen en Natuur neemt de wapens op

  In het Vagevuurbos in Wingene zouden er mogelijk vanaf volgende week alsnog bomen gekapt worden. De oorspronkelijke kapplannen uit 2019 werden na protest en het daaropvolgende arrest van de Raad van State flink bijgestuurd door het Agentschap Natuur en Bos, maar de vzw Bescherm Bomen en Natuur gaat opnieuw in de tegenaanval. Volgens ANB zijn de dunningen nodig voor de biodiversiteit van het bos, volgens de vzw draait alles om de verkoop van hout.
 1. Hilke kocht cryptomunten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"
  Play

  Hilke kocht cryptomun­ten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"

 2. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers