Ongeval Vijverstraat Beernem
Volledig scherm
Ongeval Vijverstraat Beernem © Mathias Mariën

Chauffeur (44) volledig aansprakelijk voor ongeval waarbij fietser Jacques Derez (60) stierf: “Ijzel voorspeld in weerbericht”

Een 44-jarige bestuurder is volledig verantwoordelijk gesteld voor het dodelijk ongeval waarbij Jacques Derez (60) uit Beernem om het leven kwam. De zestiger werd vlak bij zijn woning aangereden op zijn fiets en overleed ter plaatse. Volgens de chauffeur, die de vrijspraak vroeg, was het ongeval te wijten aan een plaatselijke ijsplek en was er sprake van overmacht. De Brugse politierechter ging daar echter niet op in en verwees onder andere naar het weerbericht van daags voordien. “Een bestuurder wordt bovendien geacht op elk moment de controle over het stuur te bewaren”, aldus de rechter.

6 reacties

 • daniel vanmechelen

  2 jaar geleden
  Is dan volgens deze rechter de stad of provincie niet verantwoordelijk, Die moesten toch zout strooien , de media had het toch voorspeld. .
 • Peter Buyck

  2 jaar geleden
  Als het zo erg ijzelde, dan had ik als fietser de fiets thuis laten staan. Als fietser heb je immers een véél kleiner contact met de weg dan op autobanden...
 • Frans Denissen

  2 jaar geleden
  Als ik de foto van dat zogenaamde fietspad bekijk, zou eerder de wegbeheerder veroordeeld moeten worden, en wel voor doodslag met voorbedachten rade.
 • Wilfried Verhulst

  2 jaar geleden
  Ik kan niet verplicht worden om naar het nieuws te luisteren , dus ik weet niet of dat er ijzel ligt of niet. Dat hij zijn rijstijl moet aanpassen aan de omstandigheden, daar ga ik mee akkoord. Je weet ook dat als je in de winter aan het rijden bent het soms glad kan zijn . Maar of dat daarmee het ongeluk niet had voorgevallen , dat weet ik nog niet .
 • andré joye

  2 jaar geleden
  Dus volgens deze rechter als ze in het weerbericht de avond voordien zeggen "morgen kans op ijzel" mag er 's anderendaags niemand de baan op?
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas