Ongeval Vijverstraat Beernem
Volledig scherm
Ongeval Vijverstraat Beernem © Mathias Mariën

Chauffeur (44) volledig aansprakelijk voor ongeval waarbij fietser Jacques Derez (60) stierf: “Ijzel voorspeld in weerbericht”

Een 44-jarige bestuurder is volledig verantwoordelijk gesteld voor het dodelijk ongeval waarbij Jacques Derez (60) uit Beernem om het leven kwam. De zestiger werd vlak bij zijn woning aangereden op zijn fiets en overleed ter plaatse. Volgens de chauffeur, die de vrijspraak vroeg, was het ongeval te wijten aan een plaatselijke ijsplek en was er sprake van overmacht. De Brugse politierechter ging daar echter niet op in en verwees onder andere naar het weerbericht van daags voordien. “Een bestuurder wordt bovendien geacht op elk moment de controle over het stuur te bewaren”, aldus de rechter.

6 reacties

 • daniel vanmechelen

  3 jaar geleden
  Is dan volgens deze rechter de stad of provincie niet verantwoordelijk, Die moesten toch zout strooien , de media had het toch voorspeld. .
 • Peter Buyck

  3 jaar geleden
  Als het zo erg ijzelde, dan had ik als fietser de fiets thuis laten staan. Als fietser heb je immers een véél kleiner contact met de weg dan op autobanden...
 • Frans Denissen

  3 jaar geleden
  Als ik de foto van dat zogenaamde fietspad bekijk, zou eerder de wegbeheerder veroordeeld moeten worden, en wel voor doodslag met voorbedachten rade.
 • Wilfried Verhulst

  3 jaar geleden
  Ik kan niet verplicht worden om naar het nieuws te luisteren , dus ik weet niet of dat er ijzel ligt of niet. Dat hij zijn rijstijl moet aanpassen aan de omstandigheden, daar ga ik mee akkoord. Je weet ook dat als je in de winter aan het rijden bent het soms glad kan zijn . Maar of dat daarmee het ongeluk niet had voorgevallen , dat weet ik nog niet .
 • andré joye

  3 jaar geleden
  Dus volgens deze rechter als ze in het weerbericht de avond voordien zeggen "morgen kans op ijzel" mag er 's anderendaags niemand de baan op?
 1. Nog één (halve) lesdag en dan volgt de sloophamer na 160 jaar onderwijsgeschiedenis in Sint-Andreas: “Het werd tijd, dit gebouw is helemaal op”
  PREMIUM
  Brugge

  Nog één (halve) lesdag en dan volgt de sloophamer na 160 jaar onderwijs­ge­schie­de­nis in Sint-Andreas: “Het werd tijd, dit gebouw is helemaal op”

  “Het eerste wat ze gaan slopen is mijn bureau.” Directeur Martine Fontaine van basisschool Sint-Andreas langs de Garenmarkt in Brugge loopt nog eens rond in het immense schoolgebouw waar 416 lagere schoolkinderen tot donderdagochtend verwacht worden. Als de middagbel klinkt, zit 160 jaar onderwijsgeschiedenis er onherroepelijk op. “Volgende week sluiten ze al gas, water en elektriciteit af.”
 2. Verwarde vandaal (25) richt heel wat schade aan rond Jan Breydelstadion: “Zelfs toen conciërge hem betrapte, bleef hij doorgaan”
  Brugge

  Verwarde vandaal (25) richt heel wat schade aan rond Jan Breydelsta­di­on: “Zelfs toen conciërge hem betrapte, bleef hij doorgaan”

  Een 25-jarige Bruggeling heeft dinsdagnacht lelijk huisgehouden op de site van het Jan Breydelstadion. De twintiger richtte een ravage aan en liet zich zelfs niet afschrikken toen de conciërge van Cercle Brugge hem betrapte. Zowel aan groen-zwarte als aan blauw-zwarte zijde bracht hij vernielingen aan. De politie kon hem uiteindelijk klissen, al bleek een verhoor niet meteen mogelijk. “We betreuren dit enorm”, klinkt het bij beide Brugse ploegen.