1. Van één van de grootste eendaagse kerstmarkten van het land tot een paradijs voor honden en baasjes: onze tips voor het weekend in Brugge en aan de kust
  PREMIUM
  Brugge/Middelkerke/Oedelem

  Van één van de grootste eendaagse kerstmark­ten van het land tot een paradijs voor honden en baasjes: onze tips voor het weekend in Brugge en aan de kust

  De eindejaarperiode is volop aan de gang. Kerstmarkten, cadeautjes kopen ... het hoort er allemaal bij. Aan de kerstsfeer valt dus niet te ontsnappen, al is er nog genoeg anders te beleven in Brugge en aan de kust. Wij zetten vijf weekendtips op een rij. En ja, daar hoort ook een kerstmarkt bij, maar dan wel één van de grootste eendaagse van Vlaanderen mét ambachtelijke producten en deels overdekt ... in een kerk. Ook aan de hondenbaasjes denken we in dit overzicht.
 1. En plots dobbert een Tesla tussen de Brugse zwanen: “Geen moment getwijfeld om de bestuurster uit het water te helpen”
  Play
  Brugge

  En plots dobbert een Tesla tussen de Brugse zwanen: “Geen moment getwijfeld om de bestuur­ster uit het water te helpen”

  Neen, dat hadden ze in Brugge nog niet gezien. Donderdagmiddag vergiste een oudere dame zich van pedaal, waarna ze met haar Tesla... tussen de zwanen belandde. Een groep stadsarbeiders was vlakbij aan het werk en schoot meteen te hulp om de vrouw uit het water te halen. “Al moesten we wel eens in onze ogen wrijven, want zoiets verwacht je niet”, zeggen de mannen.
 2. Dief steelt fooi van personeel kapperszaak in Aalter: “In een mum van tijd graaide hij het tippotje van de toog”
  AALTER

  Dief steelt fooi van personeel kappers­zaak in Aalter: “In een mum van tijd graaide hij het tippotje van de toog”

  Een onbekende man heeft dinsdag een pot met tipgeld gejat van kapperszaak en schoonheidssalon Boudrez Coiffure en Beauty in Aalter. Met een smoesje leidde hij het personeel af waarna hij het potje onder zijn jas stak. “Hij wilde zogezegd een afspraak inplannen om zijn wenkbrauwen te laten verzorgen”, zegt zaakvoerster Silvia. “In het potje zat 150 euro. Dat zijn alle tips van de voorbije vier maanden.”
 1. Brugse bloemenkunstenaar strijkt eind dit jaar neer in Damme en dat schept hoge verwachtingen: “We pakken met een ‘uitdagende installatie’ uit”
  PREMIUM
  Damme/Brugge

  Brugse bloemenkun­ste­naar strijkt eind dit jaar neer in Damme en dat schept hoge verwachtin­gen: “We pakken met een ‘uitdagende installa­tie’ uit”

  Damme steekt tijdens de komende kerstvakantie opnieuw in een winters sfeertje. Voor de vijfde keer op rij doet het stadsbestuur daarvoor een beroep op de Brugse sfeermaker Frederiek Van Pamel. Vorig jaar mocht Wintersfeer in Damme meer dan 11.000 bezoekers verwelkomen. “Ook dit jaar zal sfeer centraal staan", zegt de kunstenaar, die voor de vijfde editie wil uitpakken met een ‘uitdagende installatie’.
 2. Brugs bier wordt nog ‘bigger in Japan’: “Dankzij nieuw contract zijn de merken van De Halve Maan over het hele land verkrijgbaar”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugs bier wordt nog ‘bigger in Japan’: “Dankzij nieuw contract zijn de merken van De Halve Maan over het hele land verkrijg­baar”

  Tijdens de prinselijke economische missie in Japan heeft de Brugse brouwerij De Halve Maan een nieuw contract voor drie jaar getekend voor de verspreiding van Brugse Zot en Straffe Hendrik. Sinds tien jaar zijn ze in het Land van de Rijzende Zon fan van het Brugse gerstenat. Er is zelfs een Brugse Zot Café in het centrum van Tokio.
 1. RESTOTIP. La Tulipe: al 25 jaar een begrip in Middelkerke
  PREMIUM
  Middelkerke

  RESTOTIP. La Tulipe: al 25 jaar een begrip in Middelker­ke

  Lady Chef Christa Cappelle en sommelier Rik Vandermeersch vieren dit jaar de 25ste verjaardag van hun zaak La Tulipe, intussen meer dan een begrip geworden binnen het wereldje van de horeca in Middelkerke. Intussen goed genoteerd bij diverse culinaire gidsen én de titel van Lady Chef 2003, blijft La Tulipe trouw aan de aanpak: de klanten culinair vertroetelen en verder werken zoals ze dat al 25 jaar doen. We gingen eens proeven.

Populair in HLN+ REGIO

 1. “Stop het politiek gekibbel!”: vakbonden reageren op vechtscheiding met Oostends ziekenhuis én gedwongen huwelijk in Brugge
  PREMIUM
  Brugge/Oostende

  “Stop het politiek gekibbel!”: vakbonden reageren op vechtschei­ding met Oostends ziekenhuis én gedwongen huwelijk in Brugge

  De vakbondsorganisaties ACOD, ACV en VSOA van het algemeen ziekenhuis Sint-Jan Brugge-Oostende reageren furieus op het politiek gekibbel over de ‘vechtscheiding’ tussen Brugge en Oostende én het recente ‘gedwongen huwelijk’ tussen Sint-Jan en Sint-Lucas in Brugge. “Waarom zouden we een openbaar ziekenhuis privatiseren?", vragen de vakbonden zich af.
 2. Van kerstbomen tot tweedehands versiering: in deze winkels in het Meetjesland en Deinze vind je de leukste kerstdecoratie
  PREMIUM
  Deinze/Meetjesland

  Van kerstbomen tot tweede­hands versiering: in deze winkels in het Meetjes­land en Deinze vind je de leukste kerstdeco­ra­tie

  Staat de kerstboom al te pronken in je woonkamer? Of ben je nog aan het twijfelen met welke kleur ballen je hem dit jaar wil versieren? De feestdagen zijn in ieder geval in aantocht en dat wil zeggen dat het weer tijd is om je kerstversiering van onder het stof te halen. Heb je nog niet alles in huis of ben je op zoek naar iets nieuws? Wij helpen je graag op weg en gingen op zoek naar zes winkels in het Meetjesland en Deinze waar je alles vindt om je huis helemaal ‘kerstproof’ te maken.