photo_news
Volledig scherm
© photo_news

VIDEO: Nét geen wereldgoal in AFAS Stadion, waar KVM voor het eerst wint

VideoKV Mechelen heeft voor het eerst dit seizoen gewonnen. Malinwa rekende in eigen huis af met een onmondig STVV: 2-0. De Truienaars laten zo de leidersplaats liggen. Bijna maakte de ingevallen Jordan Botaka een wereldgoal, maar Colin Coosemans tikte het leer alsnog tegen de dwarslat. Bekijk hieronder de samenvatting.

 1. VIDEO. Lefgozer Limbombe schudt op cruciaal moment een ‘Panenka’ uit zijn schoenen: “Op training mis ik ze”
  Beeldfragmenten Jupiler Pro League

  VIDEO. Lefgozer Limbombe schudt op cruciaal moment een ‘Panenka’ uit zijn schoenen: “Op training mis ik ze”

  Lefgozer Stallone Limbombe. In een moeilijke partij tegen KV Kortrijk kreeg AA Gent vanop de stip dé kans om op voorsprong te klimmen. Geen risico nemen, zou je dan denken, maar de winger van de Buffalo’s dacht daar anders over. Een loepzuivere ‘Panenka’ later stond het 2-1. Gewaagd, leek ons dat. “Ik wou dat altijd al doen”, zegt Limbombe. “Ik denk dat een keeper zoiets ook niet verwacht bij 1-1. Gewoon doen, man! Normaal ging ik dat al in Moeskroen doen, maar daar kreeg ik de penalty niet. Lef voor nodig? (haalt de schouders op) Als je scoort, dan scoor je. En als je mist, dan mis je. Als dat gebeurt, ga ik er waarschijnijk uit he. Maar in mijn wereld bestaat ‘niet durven’ niet.”
 1. VIDEO. Videoref komt twee keer tussenbeide in Brugge: “verwarrende” strafschop en bal die de lijn overschreed
  Jupiler Pro League

  VIDEO. Videoref komt twee keer tussenbei­de in Brugge: “verwarren­de” strafschop en bal die de lijn over­schreed

  De videoref had zijn werk vanavond in Jan Breydel. Tot twee keer toe raadpleegde ref Erik Lambrechts tijdens Club Brugge - KV Oostende de beelden. Bij een 1-0-stand ging Diatta eerst over het been van Bataille, maar het spel ging gewoon verder. Totdat de videoref contact opnam met scheidsrechter Erik Lambrechts. Na het raadplegen van de beelden gaf die dan toch een strafschop aan Club. Hans Vanaken zette de elfmeter ook om. “Het spel ging al een tijdje door”, vertelde Club-speler Siebe Schrijvers. “Hij heeft de beelden gezien, dus dan zal het waarschijnlijk wel juist zijn.” Ook Jordi Vanlerberghe liet zich uit over de bewuste fase. “Het is heel verwarrend dat ze op die fases terugkomen”, vertelde de speler van KV Oostende. “Het was ook net op de lijn hoorde ik. Als het fout is, is het fout. Het stoort het voetbal wel een beetje. Maar het is correcter zeker?”