Ferrera: "Tackle van Mmaee verdiende nooit rood"

 1. VIDEO. Lefgozer Limbombe schudt op cruciaal moment een ‘Panenka’ uit zijn schoenen: “Op training mis ik ze”
  Beeldfragmenten Jupiler Pro League

  VIDEO. Lefgozer Limbombe schudt op cruciaal moment een ‘Panenka’ uit zijn schoenen: “Op training mis ik ze”

  Lefgozer Stallone Limbombe. In een moeilijke partij tegen KV Kortrijk kreeg AA Gent vanop de stip dé kans om op voorsprong te klimmen. Geen risico nemen, zou je dan denken, maar de winger van de Buffalo’s dacht daar anders over. Een loepzuivere ‘Panenka’ later stond het 2-1. Gewaagd, leek ons dat. “Ik wou dat altijd al doen”, zegt Limbombe. “Ik denk dat een keeper zoiets ook niet verwacht bij 1-1. Gewoon doen, man! Normaal ging ik dat al in Moeskroen doen, maar daar kreeg ik de penalty niet. Lef voor nodig? (haalt de schouders op) Als je scoort, dan scoor je. En als je mist, dan mis je. Als dat gebeurt, ga ik er waarschijnijk uit he. Maar in mijn wereld bestaat ‘niet durven’ niet.”
 2. VIDEO. Het geheime wapen Malinovskyi: Genk-speler jaagt vrije trap heerlijk tegen de touwen
  Jupiler Pro League

  VIDEO. Het geheime wapen Malinovs­kyi: Gen­k-spe­ler jaagt vrije trap heerlijk tegen de touwen

  Als het bij Racing Genk voetballend over de grond niet lukt, dan kunnen ze altijd nog terugvallen op hun geheim wapen: Ruslan Malinovskyi. De 25-jarige Oekraïner liet tegen STVV nog maar eens zien dat hij flink wat buskruit in zijn linkerbeen heeft zitten. Vier vrije trappen nam de middenvelder voor zijn rekening. Telkens was het alarmfase rood voor doelman Kenny Steppe.
 1. VIDEO. Zonder meer discutabel: ref keurt doelpunt Harbaoui af na tussenkomst VAR

  VIDEO. Zonder meer discutabel: ref keurt doelpunt Harbaoui af na tussen­komst VAR

  Minuut 43 op Stayen: Harbaoui prikt zijn achtste van het seizoen in doel, maar dat is buiten de VAR gerekend. Hij maant ref Boterberg aan een kijkje te nemen op de videobeelden. De reden? Een vermeende elleboogstoot van Harbaoui aan het adres van De Norre. Op zijn zachtst gezegd discutabel. Bij Essevee waren ze niet te spreken over de dubieuze beslissing - zij zagen een dubbele voorsprong door de neus geboord. Diezelfde Harbaoui werd in het slot nog uitgesloten met een tweede gele kaart en keek met lede ogen toe hoe zijn team alsnog kopje onder ging in Haspengouw (2-1).