Vernieuwde Batibouw opent de deuren
De bouw- en verbouwbeurs Batibouw opent zaterdag de deuren, voor een "Batibouw 2.0" die twee dagen korter is dan vroeger en waar je op weekdagen na 16 uur gratis binnen kan. De organisatoren hebben verschillende maatregelen genomen tegen het coronavirus. Mitsubishi Electric, een producent van warmtepompen en aircosystemen, neemt geen risico's en liet weten dat het zijn stand handhaaft, maar niet zal bemannen.
Batibouw duurt dit jaar nog negen dagen, van 29 februari tot en met 8 maart. De twee dagen voorbehouden voor professionele bezoekers, die traditioneel de opening voor het grote publiek voorafgingen, zijn geschrapt. Ze worden vervangen door drie onafhankelijke vakbeurzen die tijdens de beurs plaatsvinden.
De maatregelen die Batibouw tegen het nieuwe coronavirus neemt, situeren zich vooral op het sanitaire vlak. Zo zijn er zeeppompjes geïnstalleerd in de sanitaire blokken en aan de informatiepunten. Er is ook een ploeg die vijf keer per dag alle deurklinken op het salon zal desinfecteren. Daarnaast zijn er ook vier dokters die standby zijn om tussen te komen mocht een bezoeker ziekteverschijnselen vertonen.
Ook aan de openingsuren is gesleuteld, om de spitsuren te vermijden. Op weekdagen zal de beurs de deuren pas openen om 12.00 uur, maar je kan er blijven tot 20.30 uur. Wie na 16.00 uur komt, mag gratis binnen (behalve op donderdag 5 maart, wanneer Batibouw tot 22.30 uur geopend is). In het weekend is de beurs geopend van 10.00 uur tot 18.30 uur.
Ook de indeling werd herbekeken, waarbij de standhouders gegroepeerd worden in zones: rond bouwen en renoveren, buitenschrijnwerk en gereedschap, en tot slot verwarming, koelsystemen, ventilatie en (hernieuwbare) energie. Bezoekers kunnen terecht in een advieszone, een doe-het-zelfzone, een zone voor "alternatief wonen" (van boomhut tot drijvend huis), of nog een verhuiszone, en de jobmuur is opnieuw op de afspraak.
De hoofdthema's dit jaar zijn "groen bouwen" (over onder meer kringloopeconomie en alternatieve woonvormen), "slim verwarmen en koelen", en "small is beautiful" voor badkamer en keuken.
Tickets kosten 15 euro aan de kassa en 13,50 euro online via batibouw.com. Kinderen tot 6 jaar kunnen de beurs gratis bezoeken.
Batibouw lokte vorig jaar 257.000 bezoekers, een daling met 10 procent.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Independer
Te laat voor je keuring en in tussentijd een ongeval veroorzaakt: hoe zit het dan met je autoverzekering?
-
58ste Batibouw sluit af met 297.000 bezoekers
De 58ste editie van Batibouw heeft vandaag de paleisdeuren op Brussels Expo gesloten met 297.000 bezoekers. Dat zijn er circa 5.000 minder dan de recordeditie van vorig jaar. Met één nocturne minder en een weekend dat in de krokusvakantie valt, is dat een opmerkelijk resultaat, meldt organisator FISA zondagavond. -
TV4
Alles wat je moet weten over de finale van hitreeks ‘Succession’: wie volgt Logan Roy op?
De langverwachte laatste aflevering van het finale seizoen van de Emmy-winnende dramareeks ‘Succession’ is vanaf maandag te zien op Streamz. Wie volgt Logan Roy op? Blijft de relatie tussen Shiv en Tom overeind? En wat gebeurt er met ‘cousin Greg’? We zetten alle belangrijke vragen nog even op een rijtje. -
-
Wonen
OPINIE: "Respect voor Janneke en Mieke op Batibouw"
-
PREMIUM
De prijs van uw huis: mogelijk is de sky dan toch niet de limit
Kan ik nog wel een woning kopen? Die vraag wordt wellicht gefluisterd in de wandelgangen van Batibouw. De hoogmis voor de Belg met baksteendromen start dit weekend. En voor het eerst sinds jaren lijkt er een einde te komen aan de ongebreidelde prijsstijgingen. Lees hier waarom de grote vlucht van de huizenprijzen zachtjes ten einde loopt en andere ontwikkelingen binnen de huizenmarkt. -
Jobat
Gedemotiveerd, veel verlof en altijd 9-to-5? Zes clichés over ambtenaren onder de loep genomen
Volgens de recentste cijfers van het Salariskompas van Jobat.be is werken voor de overheid geen slecht idee. Onze overheid staat immers op de vijfde plaats in de rankschikking van de best betalende sectoren én de sectoren waar de medewerkers het gelukkigst zijn in hun professionele leven. Ambtenaren kampen echter wel met heel wat hardnekkige vooroordelen. Kloppen die? Kara Roggeman van de FOD Beleid & Ondersteuning (BOSA) geeft haar mening over zes hardnekkige clichés die circuleren over werken bij de overheid. -
Batibouw
Mooi weer spelbreker voor Batibouw: tien procent minder bezoekers
6 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageermarnick dedier
Koenraad Christleven
Bob Fréson
Renaat Moerman
gilberte Vergaelen