thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Verbouwplannen? Energiepremies gelden maar tot eind juni

Wie nog wil genieten van de huidige premies voor bijvoorbeeld dakisolatie en hoogrendementsglas, moet de werken dringend opstarten. Dat zegt de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) vandaag, enkele dagen voor de start van de bouw- en verbouwbeurs Batibouw. Vanaf juli moet er immers een nieuw premiestelsel komen, maar het is nog niet duidelijk hoe dat er zal uitzien.

 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Agoria: "Lagere vennootschapsbelasting goed voor 3.000 jobs in technologische sector"
  Jobs

  Agoria: "Lagere vennoot­schaps­be­las­ting goed voor 3.000 jobs in technologi­sche sector"

  Agoria, de sectorfederatie van de technologische industrie, steunt het voorstel om de vennootschapsbelasting te verlagen tot 20 procent. Zo'n verlaging zou voor de overheid bijna 300 miljoen euro aan minderinkomsten uit de technologische sector betekenen, maar zou tegelijk ook 3.000 jobs in de sector en nog eens zoveel indirecte jobs opleveren. Het zou ook 60 miljoen euro extra investeringen aantrekken. Dat heeft Marc Lambotte, ceo van Agoria gezegd.