De douche besturen met je ipad? Het kan!

VideoZowat alles in je huis kan je tegenwoordig besturen met een applicatie op je smartphone of tablet. Dat gaat dan van je rolluiken tot de verlichting of zelfs je douche. Zo kan je bepalen hoe warm het water mag zijn of welke muziek op de achtergrond mag spelen.

 1. Bouwbedrijven trekken aan alarmbel: “Verschil tussen nieuwbouw en renovatie is onverantwoord”
  Wonen

  Bouwbedrij­ven trekken aan alarmbel: “Verschil tussen nieuwbouw en renovatie is onverant­woord”

  Louis Amory, CEO van Blavier en spreekbuis van de Belgische woningbouwbedrijven, roept politici op om een einde te maken aan het grote verschil in btw tussen nieuwbouw en renovatie. “Vandaag heb je de keuze: of je renoveert aan 6% btw, of je breekt af en bouwt opnieuw aan 21%, voor exact dezelfde oppervlakte als vroeger. Dat is zinloos als we de betonstop willen laten slagen”, zegt hij op de bouwsite Livios.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.