REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Onderzoek naar Credit Suisse en 2.600 Belgische klanten

Er loopt een strafonderzoek naar de bank Credit Suisse en ruim 2.600 Belgische klanten voor het jarenlang verbergen van (zwart) geld op Zwitserse bankrekeningen. Dat heeft Eric Van Duyse, de woordvoerder van het federaal parket, bevestigd aan De Tijd en L'Echo. Credit Suisse is de op een na grootste bank van Zwitserland.

1 reactie

 • Johan Billiet

  2 jaar geleden
  Onze (liberale) regering zal dit wel in de doofpot doen belanden of op de lange baan schuiven, het geld gaan zoeken bij de gewone werkman meer doen ter compensatie van het niet betalen van belastingen door de grote vissen (was in Griekenland ook zo, daar heeft bv. olietankermagnaat Onassis nooit belastingen betaald). Verbergen van geld voor fiscus via CH en fiscale paradijzen al heel lang bekend...maar men raakt daar niet aan...
 1. Enkele seconden na het overschrijven op de rekening van de begunstigde: wat is een flitsbetaling? En wat zijn de voordelen en nadelen ervan?
  Spaargids.be

  Enkele seconden na het overschrij­ven op de rekening van de begunstig­de: wat is een flitsbeta­ling? En wat zijn de voordelen en nadelen ervan?

  De Europese Commissie wil dat instant- of flitsbetalingen de norm worden. “We hebben de brief die al enkele dagen onderweg was toch ook vervangen door de e-mail die onmiddellijk doorgaat”, aldus Europees Commissaris Mairead McGuinness. Een instantbetaling zou ook niet meer mogen kosten dan een klassieke overschrijving. Maar wat is de situatie op dit moment in ons land? Spaargids.be zocht het uit.