ING is een van de grootbanken die volgens belangenorganisaties Qollect te veel rente heeft aangerekend.
Volledig scherm
ING is een van de grootbanken die volgens belangenorganisaties Qollect te veel rente heeft aangerekend. © EPA

Miljardenclaim tegen Nederlandse banken vanwege te veel betaalde rente

Nederlandse banken en geldverstrekkers moeten miljarden terugbetalen aan consumenten omdat die tientallen jaren te veel aan variabele rente hebben betaald, vindt belangenorganisatie Qollect. De club wil dat grootbanken ING, Rabobank en ABN AMRO tussen de 4,2 miljard en 16,7 miljard euro aan compensatie betalen. "Als er geen vrijwillige vergoeding van de schade plaatsvindt, moeten de banken zich voor de rechter verantwoorden", aldus Qcollect.

5 reacties

 • Argus Vercauteren

  2 maanden geleden
  Veel Europes Grootbanken zoals ING, BNP Paris Fortis, KBC... gebruiken belastingparadijzen om winsten te maken (14% van hun totale winst). En dan maar beheerkosten aanrekenen aan de gewone klanten. ING rekent sinds kort € 1,90 beheerskosten aan voor zichtrekeningen: gebruik van debetkaart, app, geldafhalingen. Ze rekenen deze kost ook aan klanten die geen debetkaart hebben (geen digitaal spoor achterlaten). Mag men eigenlijk kosten aanrekenen voor diensten die men niet gebruikt? Pure oplichting.
 • Urbain Schuermans

  2 maanden geleden
  is er nog wel iets waar geen stank aan bengelt?
 • Jan Vanstraat

  2 maanden geleden
  Een bank en een pastoor , vertrouw beide niet. Woorden van mijn grootvader. Klopt nog steeds en ze bewijzen het zelf nog ook . Je moet alleen je ogen open houden !
 • Sven Kerstens

  2 maanden geleden
  Zal in België ongetwijfeld niet anders zijn. Banken denken nog steeds dat ze onaantastbaar zijn. Gered met belastinggeld enkele jaren geleden en nu gewoon verder doen op het oude elan.
 • Joan Vliegen

  2 maanden geleden
  Ik heb het al vaak gezegd en zal het nog eens herhalen. De kloof tussen arm en rijk is veel te groot en rijke mensen gaan een heel groot deel teruggeven aan de maatschappij die hun die rijkdom via via geschonken heeft. Niemand is meer of beter als een ander. Als u veel meer hebt dan een ander op welke manier dan ook verworven deelt u. Zo hoort het. Dat doe ik al mijn heel leven. Denken voelen doen bezit ik deel zoveel mogelijk. En zij met mij mocht dat nodig zijn.

Geld