Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Meer Belgen kiezen voor beleggen in plaats van spaarrekening: onze expert legt uit hoe je ermee start

Veel spaarders hebben sinds de coronapandemie een eerste stap gezet naar beleggen. Dat blijkt vandaag uit een rondvraag van De Tijd bij de grootste banken. Traditioneel parkeert de Belg zijn geld op spaarboekjes. Maar de lage rente, de inflatievrees, nieuwe producten en meer tijd doen de koudwatervrees voor beleggingen verdwijnen. Onze beursexpert geeft tips en uitleg over hoe je zelf begint met beleggen.

27 reacties

 • gustaaf carpels

  6 dagen geleden
  Tja beleggen deden ze ook met mijn geld van mijn pensioensparen maar toen ze in de problemen kwamen mochten ze van de overheid minder rente Betalen en dat 3 jaar achter ekaar. Toen ik gehandicapt werd vroeg ik om het bedrag te laten staan maar niet meer uit te bouwen aangezien ik deze maandelijkse kost niet meer kon betalen dat kon niet en moest me laten uitbetalen uiteraard was dat voor hen een zeer goede belegging want dan mochten ze in de 30% afhouden van mijn afgedragen gelden
 • Stefanie van Dijk

  1 maand geleden
  Je wordt ook doodgegooid met allerlei fantastische beleggingsproducten met daar tegenover dramatische spaarrente. Als je je geld wilt laten groeien dan moet je wel gaan beleggen en bij velen vervaagd dan het besef dat je je inleg net zo hard weer kunt verliezen. Beleggen is gewoon gokken met je geld, en als je wat meer veiligheid wilt dan zijn er producten waarbij jij de bank spekt, die lachen in hun vuistje
 • Albert de Lovendeghem

  1 maand geleden
  @Luc vd Veken, wie in maart-april 2020 na de pandemiecrash aandelen kocht, zelfs enkel van Belgische bedrijven, kon 6 tot 9 maanden later verkopen met winsten van 30 tot 70%. Kopen als anderen panikeren!
 • LUC VAN DER VEKEN

  1 maand geleden
  @birgit vanderest, indien je niet kan beleggen vraag dan uitleg aan die wonderpersonen die hier 100% winst kunnen toveren op een 1/2 jaar! Maar maak u niet teveel illusies.
 • Emi Hergersberg

  1 maand geleden
  Beleggen is voor wie risiko's kan nemen. De kans zit erin om te verlies te maken en wie maar over een buffertje beschikt moet geen zekerheid verspelen of gokken.
 1. “Het huidige resultatenseizoen versterkt de tweedeling op de beurs”: waar moet je als belegger rekening mee houden?
  PREMIUM

  “Het huidige resultaten­sei­zoen versterkt de tweedeling op de beurs”: waar moet je als belegger rekening mee houden?

  “Het resultatenseizoen bij de beursgenoteerde bedrijven is een circus dat elk kwartaal voorbij trekt. We schrijven doelbewust circus, omdat het vaak veel gedoe om niets is.” Dat zegt Bernard Thant, aandelenspecialist uit het team van onze geldexpert Geert Noels. Hoe kan je als belegger dan toch lessen trekken uit de vele berichten die verschijnen over deze tussentijdse resultaten, zeker in deze crisistijden?

Geld