De CEO van KBC, Johan Thijs.
Volledig scherm
De CEO van KBC, Johan Thijs. © BELGA

KBC wil eigen virtuele munt lanceren

De bank en verzekeraar KBC plant om een eigen virtuele munt, de ‘KBC Coin’, te lanceren. Daarmee kan de bank loyale klanten bijvoorbeeld financieel compenseren op een digitale manier. Verder zou de bank extra willen inzetten op de privacy van zijn klanten. 

9 reacties

 • Peter Schelfhout

  1 maand geleden
  Heb al door hoe dat werkt... gewoon publiciteit maken zodat iedereen denkt dat er toekomst in zit... als de waarde van de munt dan stijgt trekt de rijkste zijn geld eruit met winst, die dan wellicht uitbetaald word via de centjes van de kleinere investeerders... u dus
 • John Stahl

  2 maanden geleden
  Er zijn al duizenden cryptomunten en de meesten zijn niets waard. Als niemand die munt aanvaard voor betaling, behalve KBC is het dus enkel een systeem om klanten aan de bank te binden. Niet in trappen!
 • Johnny Chanet

  2 maanden geleden
  Zie het nut er niet van, alles ingewikkelder maken is kennelijk mode geworden.
 • Paulus de Mos

  2 maanden geleden
  Zaten we nou echt net op te wachten , nog een cryptomunt , straks zijn er nog meer digitale munteenheden dan dat er gewone valuta bestaan Iedereen wil mee liften als er wat verdiend wordt ,en als iedereen ze weer kwijt wil is er in de hele wereld geen echt geld genoeg om uit te betalen
 • Danny Govaerts

  2 maanden geleden
  Is het vertrouwen in de euro dan zo ver gezakt. Een bank die geld gebruikt van het muntfonds moest verboden worden zulke constructies op poten te zetten. Het ondermijnd enkel de wereld economie.
 1. “Het huidige resultatenseizoen versterkt de tweedeling op de beurs”: waar moet je als belegger rekening mee houden?
  PREMIUM

  “Het huidige resultaten­sei­zoen versterkt de tweedeling op de beurs”: waar moet je als belegger rekening mee houden?

  “Het resultatenseizoen bij de beursgenoteerde bedrijven is een circus dat elk kwartaal voorbij trekt. We schrijven doelbewust circus, omdat het vaak veel gedoe om niets is.” Dat zegt Bernard Thant, aandelenspecialist uit het team van onze geldexpert Geert Noels. Hoe kan je als belegger dan toch lessen trekken uit de vele berichten die verschijnen over deze tussentijdse resultaten, zeker in deze crisistijden?

Geld