De CEO van KBC, Johan Thijs.
Volledig scherm
De CEO van KBC, Johan Thijs. © BELGA

KBC wil eigen virtuele munt lanceren

De bank en verzekeraar KBC plant om een eigen virtuele munt, de ‘KBC Coin’, te lanceren. Daarmee kan de bank loyale klanten bijvoorbeeld financieel compenseren op een digitale manier. Verder zou de bank extra willen inzetten op de privacy van zijn klanten. 

9 reacties

 • Peter Schelfhout

  1 jaar geleden
  Heb al door hoe dat werkt... gewoon publiciteit maken zodat iedereen denkt dat er toekomst in zit... als de waarde van de munt dan stijgt trekt de rijkste zijn geld eruit met winst, die dan wellicht uitbetaald word via de centjes van de kleinere investeerders... u dus
 • John Stahl

  1 jaar geleden
  Er zijn al duizenden cryptomunten en de meesten zijn niets waard. Als niemand die munt aanvaard voor betaling, behalve KBC is het dus enkel een systeem om klanten aan de bank te binden. Niet in trappen!
 • Johnny Chanet

  1 jaar geleden
  Zie het nut er niet van, alles ingewikkelder maken is kennelijk mode geworden.
 • Paulus de Mos

  1 jaar geleden
  Zaten we nou echt net op te wachten , nog een cryptomunt , straks zijn er nog meer digitale munteenheden dan dat er gewone valuta bestaan Iedereen wil mee liften als er wat verdiend wordt ,en als iedereen ze weer kwijt wil is er in de hele wereld geen echt geld genoeg om uit te betalen
 • Danny Govaerts

  1 jaar geleden
  Is het vertrouwen in de euro dan zo ver gezakt. Een bank die geld gebruikt van het muntfonds moest verboden worden zulke constructies op poten te zetten. Het ondermijnd enkel de wereld economie.
 1. Belfius over 11.11.11-onderzoek naar investeringen Israëlische nederzettingen: “Investeringen en financieringen voldoen aan VN-normen”

  Belfius over 11.11.11-onderzoek naar investerin­gen Israëli­sche nederzet­tin­gen: “Investe­rin­gen en financie­rin­gen voldoen aan VN-nor­men”

  Voor Belfius en haar vermogensbeheerder Candriam is het respect voor mensenrechten van het grootste belang en maakt het een belangrijk deel uit van de analyse van de bedrijven waarin ze investeren. Dat zegt de bank in een reactie op een onderzoek van 11.11.11 en FairFin waaruit blijkt dat ze investeert in bedrijven die actief zijn in Israëlische nederzettingen die illegaal gevestigd zijn in de bezette Palestijnse gebieden.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 1. Crypto in 1-2-3: wat is de bitcoin-pizzadag?
  5

  Crypto in 1-2-3: wat is de bit­coin-pizzadag?

  Is het aantal Bitcoins gelimiteerd of zijn ze oneindig? Welke rol speelt het cijfer 2140? Wat is een halving en wat is het effect ervan op de koers van de Bitcoin? Wat met de koersschommelingen? Bestaat de kans dat die ooit verminderen? Wat is Bitcoin-pizzadag? En hoe zit het met de veiligheid van die wisselplatformen? Wat is de marktwaarde van crypto ten opzichte van bijvoorbeeld goud? In de nieuwe aflevering hierboven van de HLN-podcast Crypto in 1-2-3 geven Kim Londers en Peter Hoogland de antwoorden op al deze vragen.
 2. Bankrekeningen drie keer meer ingekeken door overheid, notarissen en gerechtsdeurwaarders

  Bankreke­nin­gen drie keer meer ingekeken door overheid, notarissen en gerechts­deur­waar­ders

  Het register met alle bankrekeningen en verzekeringscontracten van Belgen werd vorig jaar 153.000 keer geraadpleegd. Dat is drie keer meer dan in 2020, zo schrijft De Tijd vandaag. Sinds de zomer van 2020 hebben niet alleen de fiscus, maar ook de federale overheidsdienst Justitie, de gerechtsdeurwaarders en de notarissen toegang tot het register, telkens onder voorwaarden. Bij de notarissen kan een consultatie alleen bij de aangifte van een nalatenschap.
 3. Vanaf welk bedrag kun je beleggen? En hoe spreid ik mijn risico’s? Beursexpert Geert Noels beantwoordt lezersvragen

  Vanaf welk bedrag kun je beleggen? En hoe spreid ik mijn risico’s? Beursex­pert Geert Noels beant­woordt lezersvra­gen

  Steeds meer mensen kiezen ervoor om een deel van hun spaargeld te investeren in beleggingen. Maar soms is het moeilijk om door de bomen het bos nog te zien, met alle mogelijkheden, verschillende platforms en beleggingsproducten. Of je nu je eerste stappen wil zetten op de beleggersmarkt of al meer ervaring hebt maar meer wil weten over bepaalde aspecten van beleggingen: Geert Noels, geldexpert bij Econopolis, beantwoordt graag je vragen. Wij selecteren de meest gestelde, origineelste en interessantste lezersvragen en leggen die aan hem voor.
 4. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.