CEO Johan Thijs van KBC zegt in een persbericht dat er op de internationale financiële markten de laatste maanden duidelijk een toenemende belangstelling was voor blootstelling aan probleemkredieten.
Volledig scherm
CEO Johan Thijs van KBC zegt in een persbericht dat er op de internationale financiële markten de laatste maanden duidelijk een toenemende belangstelling was voor blootstelling aan probleemkredieten. © Photo News

KBC verkoopt deel van zijn probleemkredieten aan zakenbank Goldman Sachs

BankenBank-verzekeraar KBC heeft een deel van zijn portefeuille probleemkredieten in Ierland verkocht. Zakenbank Goldman Sachs neemt een kredietportefeuille van zowat 1,9 miljard euro over. Het akkoord werd donderdag gesloten en aangekondigd samen met de publicatie van de cijfers van het tweede kwartaal.

7 reacties

 • Jef Denijs

  3 jaar geleden
  Goldman Sachs is destijds de dans ontsprongen met behulpzame politici, ze zijn ook verantwoordelijk voor het gesjoemel met de Griekse schulden en nu dit weer. Stopt dit dan nooit ?
 • DIRK VANGOSSUM

  3 jaar geleden
  Die herverpakken de probleemkredieten, en verkopen ze opnieuw aan de Belgische banken. Die komen in de problemen en de Belgische staat redt die banken. Om dat te financieren wordt er gesnoeid in de sociale zekerheid : déja vu.
 • Paul van de velde

  3 jaar geleden
  En kortelings gaan er weer banken over kop te beginnen met Italië, je moet er geen helderziende voor zijn. Daarna kan het dominovallen weer beginnen. Het resultaat daarvan zal véél erger zijn dan in 2008. Kan zijn dat geld als betaalmiddel dan in de problemen komt en het economische systeem zoals we het kennen ook instort. De elite aan de top van de piramide zijn reeds hun voorzorgen aan het nemen.
 • Emiel Vandeplas

  3 jaar geleden
  Zijn ze weer bezig ? Vermoedelijk nooit gestopt !
 • Rudy Van Daele

  3 jaar geleden
  Weinig zogezegde winst maar wel riante bonussen uitbetalen, dan trekken ze een ander gezicht dan wat nu op de foto te zien is.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Van bijna failliet tot beste bank van 2020: hoe komt het dat KBC plots zo succesvol is?
  PREMIUM

  Van bijna failliet tot beste bank van 2020: hoe komt het dat KBC plots zo succesvol is?

  KBC mag zich de ‘bank van het jaar 2020’ noemen, dat blijkt uit de jaarlijkse enquête die Spaargids.be organiseert. En dat mag gerust verrassend genoemd worden. Tijdens de financiële crisis tien jaar geleden moest de bank immers nog een beroep moest doen op overheidssteun. Hoe komt het dat KBC het plots zo goed doet? En zal ze dit ongekende succes kunnen blijven aanhouden? Financieel expert Pascal Paepen legt uit.

Geld