Biljetten uit de geldautomaat halen: in België kan het nog in hooguit 5.479 toestellen, waarvan er intussen dagelijks blijven verdwijnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Biljetten uit de geldautomaat halen: in België kan het nog in hooguit 5.479 toestellen, waarvan er intussen dagelijks blijven verdwijnen. © Shutterstock

Elke dag verdwijnt minstens één geldautomaat in ons land: al 3.275 toestellen minder sinds 2015: “De afschaffing van automaten moét stoppen”

Sinds 2015 zijn bijna 4 op de 10 geldautomaten in ons land voorgoed verdwenen. Spuwden toen nog 8.754 toestellen bankbiljetten uit, dan resten vandaag nog slechts 5.479 cashmachines. Tot grote onrust van Test-Aankoop en seniorenvereniging OKRA, die oproepen álle resterende automaten zeker te behouden: “De digitalisering van de banken gaat voor veel mensen gewoon te snel.”

48 reacties

 • JAN MERCKX

  1 maand geleden
  Alles wat geld kost schaffen de banken af om de winsten te maximaliseren. Service is hun laatste zorg want de banken spreken toch onderling af om de diensten af te bouwen zodat de klant zelfs niet kan kiezen voor een betere bank. Het is een regelrechte schande. De banken zijn gered met overheidsgeld. Was het dan zo moeilijk om een minimale dienstverlening als eis vast te leggen ?
 • Ludo Clijsters

  1 maand geleden
  Het is gewoon een schande aan het worden...Rotem ,Maaseik, Kinrooi , Neeroeteren kan je na 23 u nergens meer iets uit de muur halen...was een biertje ah drinken met vrienden in gezellig cafeetje en wou wat cash geld om te betalen ...30 km rond gereden en dan maar over de grens in NEDERLAND uit de muur gehaald. Nu overdag sta je zoals in Rusland steeds in de rij om binnen ergens wat af te halen...onze zuur verdiende eurootjes zijn steeds moeilijker terug in ons bezit te krijgen......
 • paula rentmeesters

  1 maand geleden
  Het is niet altijd een kwestie van niet kunnen omgaan met cashvrij betalen. Er zijn nog altijd plaatsten waar je enkel contant kan betalen. En omdat ik door mobiliteitsproblemen nu niet meer aan een bancontact geraak, moet ik nu iemand contant betalen voor het vervoer om aan dat benodigde contantgeld te geraken. Als een familiehulp je boodschappen gaat doen, moet je die of contactgeld meegeven, of je bankkaart met pincode zodat ze over je volledige financiën kan beschikken. nog voorbeelden?
 • albert castermans

  2 maanden geleden
  cash moet blijven
 • Jurgen Gardelijn

  2 maanden geleden
  En wij maar maandelijks aan de bank betalen voor hun “service”!
 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).