Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images, Steven Richardson

“Bankiers doen er alles aan om je naar hun app te lokken”: zijn fysieke bankkantoren met uitsterven bedreigd?

Er zijn nog mensen die langsgaan in hun bankkantoor voor een overschrijving. Maar ze worden zeldzaam. De banken willen tegenwoordig dat je zelf je zaakjes regelt, via het internet, met je computer of smartphone. Die trend is al even aan de gang en zal nog versterken, zegt geldexpert Pascal Paepen. Hoe komt dat? En hoelang zullen de lokale kantoren nog overleven? “Corona is hét excuus. Maar er is meer aan de hand.”

28 reacties

 • Erwin De Meyer

  2 maanden geleden
  Die willen maximale winst en minimale dienstverlening. De klant moet zijn plan maar trekken.En je hoeft geen iPhone te kopen Emi , met een ander merk gaat het ook goed.
 • ingrid vermeire

  2 maanden geleden
  dan maar nog te zwijgen van de controle die de staat over u heeft met al die digitale manipulaties! alles wat je doet en koopt weten ze.
 • ingrid vermeire

  2 maanden geleden
  alle bankverrichtingen moet je zelf doen, en dan nog eens betalen (personeel? welk?) aan de bank terwijl ze niks doen . beleggingen, aandelen, enz... je moet betalen om het te doen EN je moet betalen om je eigen geld terug te krijgen. en je dan nog eens proberen te dwingen om een smartphone te kopen.wacht maar tot er eens een algemene electriciteitspanne is, wie zal dan lachen?
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Er staat nog altijd 280 MILJARD € op de Belgische spaarboekjes of 280 000 000 000 € en maar likkebaarden .
 • Johnny Demuysere

  2 maanden geleden
  Mensen hou je geld bij zoals vroeger men zal niet weten wat je hebt en daarna geef je aan wie je wil en geen vlieg zal het weten
 1. Zorgen over je pensioen? “Als je het goed aanpakt hoeft het niet eens zo zwaar te wegen”
  PREMIUM

  Zorgen over je pensioen? “Als je het goed aanpakt hoeft het niet eens zo zwaar te wegen”

  1.500 euro minimumpensioen? Het is een mooi cadeau van de federale regering. Maar hoe realistisch is dat plan? Onze geldexperte Véronique Goossens zocht het uit. “We weten sinds jaren dat de pensioenfactuur nu al uitermate zwaar weegt op de overheidsfinanciën. Wie zijn levensstandaard wil behouden start beter op tijd met een financieel plan.” Maar hoe en wanneer begin je daaraan?
 1. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech

 2. Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift
  Play

  Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift

Geld