Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images, Steven Richardson

“Bankiers doen er alles aan om je naar hun app te lokken”: zijn fysieke bankkantoren met uitsterven bedreigd?

Er zijn nog mensen die langsgaan in hun bankkantoor voor een overschrijving. Maar ze worden zeldzaam. De banken willen tegenwoordig dat je zelf je zaakjes regelt, via het internet, met je computer of smartphone. Die trend is al even aan de gang en zal nog versterken, zegt geldexpert Pascal Paepen. Hoe komt dat? En hoelang zullen de lokale kantoren nog overleven? “Corona is hét excuus. Maar er is meer aan de hand.”

28 reacties

 • Erwin De Meyer

  2 maanden geleden
  Die willen maximale winst en minimale dienstverlening. De klant moet zijn plan maar trekken.En je hoeft geen iPhone te kopen Emi , met een ander merk gaat het ook goed.
 • ingrid vermeire

  2 maanden geleden
  dan maar nog te zwijgen van de controle die de staat over u heeft met al die digitale manipulaties! alles wat je doet en koopt weten ze.
 • ingrid vermeire

  2 maanden geleden
  alle bankverrichtingen moet je zelf doen, en dan nog eens betalen (personeel? welk?) aan de bank terwijl ze niks doen . beleggingen, aandelen, enz... je moet betalen om het te doen EN je moet betalen om je eigen geld terug te krijgen. en je dan nog eens proberen te dwingen om een smartphone te kopen.wacht maar tot er eens een algemene electriciteitspanne is, wie zal dan lachen?
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Er staat nog altijd 280 MILJARD € op de Belgische spaarboekjes of 280 000 000 000 € en maar likkebaarden .
 • Johnny Demuysere

  2 maanden geleden
  Mensen hou je geld bij zoals vroeger men zal niet weten wat je hebt en daarna geef je aan wie je wil en geen vlieg zal het weten
 1. Van bijna failliet tot beste bank van 2020: hoe komt het dat KBC plots zo succesvol is?
  PREMIUM

  Van bijna failliet tot beste bank van 2020: hoe komt het dat KBC plots zo succesvol is?

  KBC mag zich de ‘bank van het jaar 2020’ noemen, dat blijkt uit de jaarlijkse enquête die Spaargids.be organiseert. En dat mag gerust verrassend genoemd worden. Tijdens de financiële crisis tien jaar geleden moest de bank immers nog een beroep moest doen op overheidssteun. Hoe komt het dat KBC het plots zo goed doet? En zal ze dit ongekende succes kunnen blijven aanhouden? Financieel expert Pascal Paepen legt uit.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

Geld