Amerikaans minister van Financiën Janet Yellen.
Volledig scherm
Amerikaans minister van Financiën Janet Yellen. © AP

Amerikaanse minister van Financiën bezorgd over 'stablecoins'

Bij het Amerikaanse ministerie van Financiën is er toenemende bezorgdheid om stablecoins, een nieuw soort cryptomunt. Minister Janet Yellen brengt aanstaande maandag meerdere toezichthouders van financiële markten en het bankwezen bij elkaar voor overleg over een vorm van toezicht op de digitale munten.

2 reacties

 • Bart Verbeeck

  2 weken geleden
  Met andere woorden, er zal van nabij bekeken worden of bijvoorbeeld tether werkelijk de reserves aanhoud ten op zichte van de USD. Dan blijft de vraag, welke reserves staan er achter de USD. Neen, goud en zilver werden door Nixon 'tijdelijk' opgeschort (nooit opgeheven tot vandaag). Neen, dit gaat om het beschermen van het huidige financiele systeem en de totale controle over macht.
 • geert derge

  3 weken geleden
  Ze zou zich beter zorgen maken om de stijgende inflatie en het no limits bijdrukken van geld, backed door krediet. Dit alles om de beurzen hoog te houden. In jet huidig monetair systeem gaan prijzen oneindig omhoog en worden alle fiât valuta steeds minder waard. Hoog tijd voor een ander en beter systeem.
 1. "Corona zorgt voor duidelijk onderscheid tussen winnaars en verliezers": onze beursexpert bekijkt of je momenteel beter actief of passief belegt
  PREMIUM

  "Corona zorgt voor duidelijk onder­scheid tussen winnaars en verliezers": onze beursex­pert bekijkt of je momenteel beter actief of passief belegt

  Luidt coronacrisis de terugkeer in van de ‘actieve’ belegger? Bij de opbouw van een beleggingsportefeuille gaat een aanzienlijk deel van het denkwerk naar het gebruik en de rol van actieve versus passieve beleggingen. Maxim Gilis, fondsenbeheerder uit het team van onze beursexpert Geert Noels, legt het verschil uit en vertelt hoe het komt dat deze keuze de beleggingsresultaten serieus kan beïnvloeden.
 2. Je spaargeld investeren in duurzame beleggingen? Onze bankexperte legt uit hoe dat werkt
  PREMIUM

  Je spaargeld investeren in duurzame beleggin­gen? Onze bankexper­te legt uit hoe dat werkt

  Covid-19 zal onze economie kleiner maken, faillissementen en werkloosheid uitlokken, het consumentenvertrouwen aantasten en de overheidsschulden naar nieuwe hoogtes doen schieten. In die harde realiteit pleiten voor meer investeringen lijkt volgens Véronique Goossens, bankexperte in ons geldpanel, op het eerste gezicht wat cynisch. Niet alleen bedrijven en overheden kunnen het, ook de burger kan zijn steentje bijdragen door zijn spaargeld op de juiste manier te investeren, zo legt de experte uit.

Geld