1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.
 2. Crypto in 1-2-3: deze fouten moet je vermijden als je start met crypto

  Crypto in 1-2-3: deze fouten moet je vermijden als je start met crypto

  In deze tiende aflevering van de HLN-podcast Crypto in 1-2-3 geven Kim en Peter praktisch advies om te starten met crypto. Welke tools zijn er om van start te gaan in de cryptowereld? Hoe beperkt je je risico? Hoe verkrijg je bitcoins? Is er kapitaalgarantie? Wat is een broker? Welke fouten hebben Peter en Kim zelf gemaakt en wat zijn de belangrijkste stappen waar je moet opletten voor je gaat investeren? Vragen waarop we in deze tiende aflevering allemaal een antwoord op krijgen.
 1. Zoveel geld staat er idealiter op je spaarrekening
  Spaargids.be

  Zoveel geld staat er idealiter op je spaarreke­ning

  Ons spaargedrag heeft weer zijn vertrouwde niveau bereikt. Een gemiddeld Belgisch gezin slaagde er in het laatste kwartaal van 2021 in om 12,5 procent van zijn inkomen te sparen. In volle coronacrisis was de spaarquote – het percentage van het inkomen dat mensen sparen – wat op hol geslagen. Nu bevindt dat percentage zich weer op het niveau van vóór corona. Maar wat doe je best met dat geld? Zoveel laat je best aan de kant volgens Spaargids.be.
 1. Hoe kan je geld verdienen met cryptokatten?

  Hoe kan je geld verdienen met cryptokat­ten?

  In de achtste aflevering van onze HLN-podcast Crypto in 1-2-3 gaan we verder in op NFT’s, die vreemde digitale eigendomscertificaten. Hoe kan je zelf een NFT maken? Wat is de eerste stap? Hoe herken je NFT-scammers? En naar wat moet je onderzoek doen voor je zelf aankoopt? Hebben die NFT’s een leven na de kunsthype? Wat is minten en flippen en wat zijn cryptokitties, een spel met digitale verzamelprojecten. Kan je daar nu echt geld mee verdienen, of is het de zoveelste scam? Vragen waar je in deze aflevering allemaal een antwoord op krijgt door Kim Londers en Peter Hoogland.
 2. Rekening van honderden Belgen bij Duitse bank plots afgesloten: welke rechten heb je dan als klant?
  Spaargids.be

  Rekening van honderden Belgen bij Duitse bank plots afgesloten: welke rechten heb je dan als klant?

  Honderden Belgen die klant zijn bij de Duitse online bank N26 zagen hun rekeningen plots blokkeren. Hoewel de hinder volgens de bank toe te schrijven valt aan verscherpte controlemechanismen, rijst er op sociale media onrust rond de financiële gezondheid van de neobank. Wat gebeurt er wanneer een bank het hoofd niet boven water kan houden? En zullen deze klanten ooit nog hun geld terugzien? Spaargids.be zoekt het uit.
 1. Enkele maanden voor afsluiting rekeningen: nog altijd 82.000 klanten bij Rabobank.be
  Spaargids.be

  Enkele maanden voor afsluiting rekeningen: nog altijd 82.000 klanten bij Rabobank.be

  Een jaar geleden besliste Rabobank om zijn activiteiten in België stop te zetten. De bank voorzag voor haar klanten een overgangsregeling van een jaar. Op 1 juli loopt die af voor de spaarrekeningen en op 1 september voor de zichtrekeningen. Wie tegen die deadline geen actie onderneemt, zal zijn tegoeden doorgesluisd zien naar de Deposito- en Consignatiekas (DCK), waar je geen intresten meer ontvangt. In totaal zijn volgens de bank nog 82.000 van de 228.000 klanten aan boord. Spaargids.be legt uit wat je moet doen.
 2. Crypto in 1-2-3: wat hebben apen te maken met NFT's?

  Crypto in 1-2-3: wat hebben apen te maken met NFT's?

  In de achtste aflevering van de HLN-podcast Crypto in 1-2-3 leer je alles over Non Fungible Tokens (NFT’s). Wat zijn NFT’s en wat kan je ermee? Is het enkel een hype en wat kunnen ze in de toekomst betekenen? Wat hebben apen met NFT’s te maken? Waar moet je op letten bij de aankoop van een NFT? Wat betekent utility en wat heeft de Metaverse te maken met NFT’s? Allemaal vragen waar Kim Londers en Peter Hoogland je in deze aflevering een antwoord op geven.