Archieffoto: het pluimveebedrijf aan de Lichtenboslaan in Olmen (Balen)
Volledig scherm
Archieffoto: het pluimveebedrijf aan de Lichtenboslaan in Olmen (Balen) © Vanderveken

Zestiger verpletterd onder silo: kippenboer riskeert celstraf voor dodelijk ongeval op zijn erf

Een kippenboer uit Balen riskeert een gevangenisstraf voor onopzettelijke doding. Het slachtoffer was de 60-jarige Eddy Himpens uit Oudenburg. De man kwam er in juni 2017 meel leveren, maar raakte verpletterd onder een silo die niet verankerd was. “Niet alleen de kippenboer, maar ook de werkgever van het slachtoffer is mee verantwoordelijk voor dit dodelijke ongeval”, meent de arbeidsauditeur.

0 reacties

 1. Fonds voor verongelukte Tinne Boes hielp al 55 jongeren aan diploma: “We geven hen de kans die Tinne nooit gekregen heeft”
  Oud-Turnhout

  Fonds voor verongeluk­te Tinne Boes hielp al 55 jongeren aan diploma: “We geven hen de kans die Tinne nooit gekregen heeft”

  Het Fonds Tinne Boes bestaat 10 jaar. De ouders van Tinne richtten het fonds op nadat het meisje —samen met haar grootouders en nichtje — om het leven kwam bij een busongeval in Egypte. Zo'n 55 jongeren in moeilijke levensomstandigheden werden dankzij het fonds al richting een diploma geholpen. “Het geeft veel voldoening om die jongeren uit de pleeg- of jeugdzorg een duwtje in de rug te geven”, zegt Juul Boes.
 2. Elf Kempische gemeenten kiezen samen voor één woonmaatschappij
  Turnhout/Oud-Turnhout/Baarle-Hertog/Beerse/Vosselaar/Lille/Kasterlee/Retie/Dessel/Mol/Balen

  Elf Kempische gemeenten kiezen samen voor één woonmaat­schap­pij

  De Vlaamse overheid wil de sociale huisvestingsmaatschappijen verenigen, zodat er in elke gemeente maar één sociale verhuurder actief is en de dienstverlening verbetert. De Kempische gemeenten Turnhout, Oud-Turnhout, Baarle-Hertog, Beerse, Vosselaar, Lille, Kasterlee, Retie, Dessel, Mol en Balen hebben daarom besloten om vanaf 1 januari 2023 samen een eengemaakte woonmaatschappij te vormen.