Archieffoto: het pluimveebedrijf aan de Lichtenboslaan in Olmen (Balen)
Volledig scherm
Archieffoto: het pluimveebedrijf aan de Lichtenboslaan in Olmen (Balen) © Vanderveken

Zestiger verpletterd onder silo: kippenboer riskeert celstraf voor dodelijk ongeval op zijn erf

Een kippenboer uit Balen riskeert een gevangenisstraf voor onopzettelijke doding. Het slachtoffer was de 60-jarige Eddy Himpens uit Oudenburg. De man kwam er in juni 2017 meel leveren, maar raakte verpletterd onder een silo die niet verankerd was. “Niet alleen de kippenboer, maar ook de werkgever van het slachtoffer is mee verantwoordelijk voor dit dodelijke ongeval”, meent de arbeidsauditeur.

 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 2. Bezoekers steunen Pakawi Park massaal met geld- en voedselinzamelingen: “Een dame kwam wortels en appels afgeven. Dan smelt mijn hart helemaal”
  Olmen

  Bezoekers steunen Pakawi Park massaal met geld- en voedselin­za­me­lin­gen: “Een dame kwam wortels en appels afgeven. Dan smelt mijn hart helemaal”

  Ook tijdens de tweede lockdown kan dierentuin Pakawi Park in Olmen (Balen) op de barmhartigheid van haar bezoekers rekenen. Niet enkel komen heel wat mensen en masse voedsel voor de dieren doneren aan de poorten van het park, ook is er een geldinzameling op poten gezet die intussen al bijna 4.000 euro heeft opgehaald. Deze week lanceert Pakawi Park ook nog een webshop waarop sympathisanten zeldzamere ingrediënten voor de dieren kunnen aanschaffen.
 1. Covid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Rastro-markt in Madrid
  Play

  Co­vid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Ras­tro-markt in Madrid

 2. Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"
  Play

  Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"