Archieffoto: het pluimveebedrijf aan de Lichtenboslaan in Olmen (Balen)
Volledig scherm
Archieffoto: het pluimveebedrijf aan de Lichtenboslaan in Olmen (Balen) © Vanderveken

Zestiger verpletterd onder silo: kippenboer riskeert celstraf voor dodelijk ongeval op zijn erf

Een kippenboer uit Balen riskeert een gevangenisstraf voor onopzettelijke doding. Het slachtoffer was de 60-jarige Eddy Himpens uit Oudenburg. De man kwam er in juni 2017 meel leveren, maar raakte verpletterd onder een silo die niet verankerd was. “Niet alleen de kippenboer, maar ook de werkgever van het slachtoffer is mee verantwoordelijk voor dit dodelijke ongeval”, meent de arbeidsauditeur.

 1. Na storm Ciara gooit nu Covid-19 roet in het eten: veldrijden in Merksplas zonder publiek
  PREMIUM
  Merksplas

  Na storm Ciara gooit nu Covid-19 roet in het eten: veldrijden in Merksplas zonder publiek

  Het zit de organisatie van de cyclocross in Merksplas echt niet mee. Nadat storm Ciara begin dit jaar al de allereerste editie op de Kolonie in het water deed vallen, is het nu corona dat voor een serieuze opdoffer zorgt. Er zal op 21 november wel gekoerst worden, maar dan zonder publiek en zonder vips. “We moesten aan de veiligheid denken en nog eens een zwaar financieel risico nemen zouden we niet overleven”, zegt Marc Van Gestel van de Hoogstraatse Spurters.
 2. De coronacijfers in Balen van zaterdag 10 oktober

  De coronacij­fers in Balen van zaterdag 10 oktober

  In Balen zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 7 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Balen komt dat getal nu op 31 te liggen. Balen heeft daarmee meer dan 30 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 2. De gemeente zal terechtkomen in het volgende alarm niveau wanneer ze meer dan 50 gevallen hebben. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.