De wolf viel twee kangoeroes aan in Balen. Dit exemplaar overleefde het.
Volledig scherm
De wolf viel twee kangoeroes aan in Balen. Dit exemplaar overleefde het. © JGH/Natuur en Bos van de Vlaamse overheid

Wolf bijt kangoeroe dood in Antwerpse Kempen

August de wolf lijkt zich momenteel in de Antwerpse Kempen te begeven. Een wolf heeft zichzelf in Balen immers op een stuk kangoeroevlees getrakteerd. Dat meldt het Meldpunt Welkom Wolf van natuurvereniging Landschap vzw.

97 reacties

 • Liliane Vervliet

  2 jaar geleden
  Wolven horen hier in Vlaanderen NIET thuis ! Stop de waanzin van hier wolven te willen accepteren als normale "bewoners" .Wolven horen thuis in regioos waar ze gemakkelijk een hapje vinden in het wild.
 • Jac Sprenkels

  2 jaar geleden
  Beste Dirk, mensen(kinderen) staan niet op het menu van de wolf. Sterker, wolven zijn als de dood voor de mens en zullen ze met een grote boog omzeilen. En met een reden..... Slim dier die wolf. Schapen? Goede omheining doet al veel. Kippen in een gesloten ren tegen de vos. Schapen/kangoeroe's vs wolf idem.
 • Marc Statham

  2 jaar geleden
  Ja dat dier moet ook eten ,ze komen het niet op tafel voor je neus zetten. En voor de muggezifters weer, wat hebben kinderen hier mee te maken ???
 • Dirk Thyssen

  2 jaar geleden
  Ik vraag me af wat er gebeurd zou zijn als dat kind die dit geconstateerd heeft een paar uur vroeger op de wei geweest zou zijn ? Stel je voor dat die wolf nog rondliep dan was dit een drama geworden . Mensen met vee moeten dus hun schapen laten opeten door wolven die hier geen biotoop niet meer vinden op hun maat ,dit door de verstedelijking.
 • Jurgen Devries

  2 jaar geleden
  Hier zijn echt veel mensen die niet weten wat inheemse dieren zijn. Hier word zelfs gezegd dat de vos een exoot is!? Die leefden en leven hier al duizenden jaren. Net zoals de wolf alleen is die even weggeweest door de mens die graag dieren neerschiet.
 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.