Fietsen die er op 4 oktober nog staan mét lintje, worden door de politie verwijderd.
Volledig scherm
Fietsen die er op 4 oktober nog staan mét lintje, worden door de politie verwijderd. © RV

Vzw De Sprong en lokale politie houden weesfietsenactie aan station

balenVzw De Sprong organiseert samen met de lokale politie een weesfietsenactie aan het station van Balen. Medewerkers van De Sprong bevestigden onlangs een papieren lintje aan de achterbanden van de fietsen in de rekken. Fietsen die er op 4 oktober nog staan mét lintje, worden door de politie verwijderd.

 1. Johan en Ashley stoten door in The Voice
  Leopoldsburg / Diepenbeek

  Johan en Ashley stoten door in The Voice

  De laatste duetten werden gezongen, hartverscheurende keuzes werden gemaakt en dé toptalenten voor de liveshows van The Voice van Vlaanderen zijn gekend. Volgende week trekken de twaalf kandidaten voor team Natalia, Koen Wauters, Jan Paternoster en Mathieu Terryn naar de liveshows. Twee Limburgers konden zich nog verzekeren van een stekje in de finale. Ashley (24) uit Diepenbeek stak een ticket voor de liveshows op zak in team Laura. Johan (38) uit Leopoldsburg is lid van team koen. De 37-jarige Sonny uit Kinrooi kan met dank aan de Q-luisteraars ook nog in de liveshows belanden.
 1. Lokale brouwers mogen oorlogsmuseum van bier voorzien: “Door te experimenten willen we ons gamma uitbreiden”
  PREMIUM
  Leopoldsburg

  Lokale brouwers mogen oorlogsmu­se­um van bier voorzien: “Door te experimen­ten willen we ons gamma uitbreiden”

  Wanneer straks het oorlogsmuseum Liberation Garden opent, zal u er ook kunnen proeven van het Splendid-bier van microbrouwerij Barak. Het vriendentrio Michael Bynens, Jorn Vankrunkelsven en Bjorn Ruysen heeft van de gemeenschappelijke hobby uiteindelijk een heuse onderneming gemaakt en binnenkort vindt u het resultaat in flessenformaat. “We lanceren ook onze LBG-reeks. Een van de biertjes - de IPA Pasta Edition - is zelfs gemaakt op basis van penne”, verklappen ze.
 2. Kampse Diensten start opnieuw kerstactie
  Leopoldsburg

  Kampse Diensten start opnieuw kerstactie

  Naar jaarlijkse gewoonte start ‘Kampse Diensten’ opnieuw met de kerstactie ‘Een warme Kerst en een gelukkig Nieuwjaar’. “Wij richten ons naar alleenstaanden en eenzamen uit onze gemeente Leopoldsburg”, vertelt Anita Thoelen. “Dankzij enkele gulle weldoeners konden wij vorig jaar 150 mensen met een kleine attentie aangenaam verrassen. Dit jaar hebben we de vraag gekregen van het gemeentebestuur of wij de twee woonzorgcentra en ‘Ons Centrum’ een kerstgeschenkje willen geven. Dat betekent dus 280 kerstgeschenkjes maken Voor Kampse Diensten is dit een heel grote uitdaging op materieel en financieel vlak. Na onderling overleg hebben we beslist om de uitdaging aan te gaan. Meer dan ooit kunnen we nu alle hulp gebruiken. Wie nog knutselmateriaal en/of kerstdecoratie heeft liggen, mag dit altijd schenken aan ons team. Wij maken er kerststukjes van.”