Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © RV

Vrijwilligers voor fietslessen voor volwassenen gezocht

balenDit najaar start de gemeente Balen met fietslessen voor volwassenen. Daarvoor worden nog vrijwilligers gezocht die op maandag en donderdag fietsles willen geven.

 1. TEJO Kempen hielp dit jaar ruim 100 jongeren met mentale problemen: “Stap naar hulpverlening is kleiner geworden en daar zijn we blij om”
  Turnhout

  TEJO Kempen hielp dit jaar ruim 100 jongeren met mentale problemen: “Stap naar hulpverle­ning is kleiner geworden en daar zijn we blij om”

  TEJO Kempen, een initiatief voor jongeren met psychische problemen, kreeg nooit eerder zoveel jongeren over de vloer. Meer dan honderd stapten er dit jaar al het TEJO-huis in Turnhout binnen. Om nog meer jongeren te kunnen bereiken, opende recent ook een antennedienst in Herentals. Volgend jaar start TEJO in Mol. “Alle jongeren kunnen bij ons terecht. Zonder toestemming van hun ouders”, zegt Frank Standaert.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 1. Op huizenjacht in... het groene Kasterlee: “Wil je een huis met een vergezicht over de velden, kan de prijs stijgen tot 500.000 euro”
  PREMIUM
  Kasterlee

  Op huizen­jacht in... het groene Kasterlee: “Wil je een huis met een vergezicht over de velden, kan de prijs stijgen tot 500.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek? Of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op zoek met een lokale immomakelaar. Deze week in de provincie Antwerpen: Kasterlee. “Een huis in Kasterlee kost meestal tussen de 300.000 euro en de 435.000 euro, maar die prijs kan nog flink oplopen.”
 2. Webwinkel Josephine nu ook voor vrouwen met maatje meer: “Vraag naar stijlvolle plussizekledij is enorm groot”
  PREMIUM
  Mol/Balen

  Webwinkel Josephine nu ook voor vrouwen met maatje meer: “Vraag naar stijlvolle plussize­kle­dij is enorm groot”

  Nog tot en met eind januari kan je in het voormalige pand van Favori Fashion kennismaken met Josephine, de online kledingwinkel van de Balense Valerie Verheyden (30). Het is al de tweede pop-up van de webwinkel, die sinds kort ook over een uitgebreid aanbod plussizekledij beschikt. “Niet makkelijk om te vinden, maar de appreciatie van de klanten is dat allemaal waard”, zegt Valerie.