Liefst 2.000 bloembollen werden geplant.
Volledig scherm
Liefst 2.000 bloembollen werden geplant. © Marie Peeters

Vrijwilligers planten 2.000 bloembollen in tuin van De Pastorij in Olmen: “De Pastorij wordt het trefpunt voor fijne ontmoetingen in dit dorp”

olmenInwoners van Olmen staken zaterdag de handen uit de mouwen om 2.000 bloembollen te planten in de tuin van De Pastorij. Met die symbolische actie wilden ze de pastorij uitroepen tot het kloppend hart van Olmen. Gedeputeerde Kathleen Helsen deelde tegelijkertijd mee dat de provincie Antwerpen volgend jaar 500.000 euro uittrekt voor de opstart van soortgelijke dorpspunten.

 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Het ‘kerstmirakel’ van Ham en Tessenderlo, ook al was de strijd opgegeven: “Hoe we het gedaan hebben weet ik niet, maar we hébben nu 30.000 inwoners!”
  Tessenderlo / Ham

  Het ‘kerstmira­kel’ van Ham en Tessender­lo, ook al was de strijd opgegeven: “Hoe we het gedaan hebben weet ik niet, maar we hébben nu 30.000 inwoners!”

  Wat een week geleden nog een verloren zaak leek, is vandaag toch nog goedgekomen. De gemeenten Ham en Tessenderlo zijn erin geslaagd om nog voor de jaarwisseling aan 30.000 inwoners te komen en dat levert hen drie miljoen euro extra op richting de fusie. “We weten zelf ook niet wat het verschil heeft gemaakt, maar bij zo’n inschrijving hoort ook een woonstcontrole, dus valsspelen was niet mogelijk”, vertelt burgemeester van Ham Marc Heselmans (CD&V).