Er wordt vier dagen lang gewerkt in het centrum van Olmen.
Volledig scherm
Er wordt vier dagen lang gewerkt in het centrum van Olmen. © Google Street View

Vier dagen verkeershinder in centrum van Olmen

olmenOp 1, 11, 12 en 13 oktober vervangt Aquafin op de route Veldestraat-Schoolstraat-Olmense Markt-Dijk in het centrum van Olmen (Balen) kaders en putdeksels in de rijbaan. De werken gaan gepaard met enige verkeershinder.

  1. Keiheuvel staat in lichterlaaie... voor interzonale bosbrandoefening: “Belangrijk dat we ons samen voorbereiden op grote natuurrampen”
    Balen

    Keiheuvel staat in lichter­laaie... voor interzona­le bosbrandoe­fe­ning: “Belangrijk dat we ons samen voorberei­den op grote natuurram­pen”

    Natuurgebied de Keiheuvel ging zaterdag 9 oktober in vlammen op. Gelukkig viel er niets te vrezen, want de brandhaarden waren aangestoken door de brandweer zelf. Maar liefst 150 brandweerlieden en hulpverleners, 50 voertuigen en een blushelikopter waren aanwezig voor een grootschalige bosbrandoefening, waarin zeven verschillende hulpverleningszones als een groot team leerden samenwerken en de nieuwe standaardprocedure voor bosbranden inoefenden. “Het risico op grote bosbranden in de regio is de laatste jaren aanzienlijk toegenomen”, zegt Koen Bollen, zonecommandant van hulpverleningszone Kempen.