Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © TVA

Verbindingsstukje tussen Steegsebaan en Sint-Rochusstraat drie dagen afgesloten

balenVan woensdag 19 tot en met vrijdag 21 januari voert een aannemer nutswerken uit ter hoogte van de Steegsebaan 11 in Balen. Het verbindingsstukje tussen de Steegsebaan en de Sint-Rochusstraat, aan het tankstation, zal tijdens die periode daarom afgesloten zijn voor alle verkeer. 

 1. RESTOTIP. Hongaarse vleesspecialiteiten in restaurant Monarchia
  PREMIUM
  turnhout

  RESTOTIP. Hongaarse vleesspeci­a­li­tei­ten in restaurant Monarchia

  Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: restaurant Monarchia in Turnhout. Zaakvoerder Gabor Meretei (23) serveert er de typische Hongaarse keuken, met voornamelijk heel wat vleesgerechten – van goulashsoep tot braadworsten - die stevig gekruid zijn. Lees al onze restotips hier.
 2. Inzamelactie opgestart nadat Qadir grijpt naast Publieksprijs van Ultimas (ten koste van gecontesteerde film): “Zo maken we het onmogelijke toch mogelijk”
  Leopoldsburg

  Inzamelac­tie opgestart nadat Qadir grijpt naast Publieks­prijs van Ultimas (ten koste van gecontes­teer­de film): “Zo maken we het onmogelij­ke toch mogelijk”

  Twee weken geleden werden in Antwerpen de Vlaamse cultuurprijzen uitgereikt, beter bekend als de Ultimas. De winnaar van de Publieksprijs werd de docureeks ‘Tegenwind’, waarin het coronabeleid stevig door het slijk wordt gehaald. Door de commotie hieromtrent raakte de theatervoorstelling van Qadir Nadery wat ondergesneeuwd. Met een alternatieve inzamelactie hoopt Leo Bormans (auteur van ‘De knikkers van Qadir’) hem nu toch een duwtje in de rug te geven.
 1. Michelinsterren in de Kempen: deze zaken zijn het neusje van de zalm op culinair vlak volgens Michelin
  PREMIUM
  Turnhout/Geel/Lichtaart/Hulshout

  Michelin­ster­ren in de Kempen: deze zaken zijn het neusje van de zalm op culinair vlak volgens Michelin

  Alex Verhoeven en zijn team haalden afgelopen week met restaurant Hert in Turnhout een eerste Michelinster binnen. Een redelijk succesverhaal om dat in enkele jaren te kunnen verwezenlijken. Maar Hert is lang niet het enige sterrenrestaurant in de Kempen. Met La Belle in Geel, De Pastorie in Lichtaart (Kasterlee) en Hof ter Hulst in Hulshout zijn er nog drie. Wij zetten ze voor u op een rij. Een stukje geschiedenis, hoe lang hebben ze al een ster en wat kost zo’n middag of avond uit?