Paka (rechts) verbleef samen met zus Awi in Pakawi Park sinds 2019.
Volledig scherm
Paka (rechts) verbleef samen met zus Awi in Pakawi Park sinds 2019. © Toon Verheijen

Tijger Paka plotseling overleden in Pakawi Park, dag voor heropening: “Heel ons team is er niet goed van”

OlmenPakawi Park, de vroegere Olmense Zoo, heeft een dag voor de geplande heropening na de coronacrisis een emotionele klap gekregen. De mannetjestijger Paka is plotseling overleden. “Zusje Awi ziet er nog kerngezond uit. We hopen snel duidelijkheid te krijgen”, zegt Wim Verheyen.

 1. Trio riskeert tot drie jaar cel voor brandstichting in Mercedes-garage: “Ravage aangericht om verzekering op te lichten”
  PREMIUM
  Bree/Leopoldsburg

  Trio riskeert tot drie jaar cel voor brandstich­ting in Mercedes-garage: “Ravage aangericht om verzeke­ring op te lichten”

  Een 49-jarige vrouw uit Heppen en haar ex riskeren twee en drie jaar cel omdat ze op 18 augustus 2017 de Mercedes van een kennis in brand staken, die in een Breese garage gestald stond. De man kon naar verluidt de herstelling aan zijn voertuig niet betalen en wilde zo 26.000 euro van de verzekering incasseren. De brand richtte een ravage aan: zes voertuigen brandden volledig uit, zeven andere werden zwaar beschadigd. “Ik zou het nooit in mijn hoofd halen om zoiets te doen”, verdedigde de vrouw zichzelf voor de strafrechter.
 2. Hevig protest tegen vierde windmolen op Berkebossen: “Een kolos van 200 meter past niet in onze woonomgeving”
  PREMIUM
  Mol/Balen

  Hevig protest tegen vierde windmolen op Berkebos­sen: “Een kolos van 200 meter past niet in onze woonomge­ving”

  Het bedrijf AGC heeft een aanvraag ingediend om een windturbine te bouwen op zijn terrein op het industrieterrein Berkebossen. Die zou 50 meter hoger worden en nog meer geluidsoverlast veroorzaken dan de drie reeds bestaande windmolens op het industrieterrein. De buurtbewoners zijn niet te spreken over de plannen en startten een grootschalige protestactie op. “Als buren klagen we relatief weinig over de industrie, maar dit gaat te ver. Veel te ver.”
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden