Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © RV

Subsidies voor Balenaars die voortuin ontharden

balenDe gemeente Balen voorziet een subsidie voor haar inwoners die verharding in hun voortuin vervangen door groen. Bij overvloedige neerslag krijgt het water zo de mogelijkheid in de bodem te sijpelen, wat de kans op wateroverlast verkleint.

 1. RESTOTIP. Twannies: Italiaans lekkers volgens de seizoenen
  PREMIUM
  Retie

  RESTOTIP. Twannies: Italiaans lekkers volgens de seizoenen

  Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: pizzeria Twannies in Retie. Sinds begin oktober vind je hier tal van Italiaanse lekkernijen, en niet alleen de klassiekers. Chef-kok Anton laat zich namelijk ook inspireren door vergeten groenten en seizoensgebonden producten. Lees al onze restotips hier.
 2. Vrijwilligers planten 2.000 bloembollen in tuin van De Pastorij in Olmen: “De Pastorij wordt het trefpunt voor fijne ontmoetingen in dit dorp”
  olmen

  Vrijwilli­gers planten 2.000 bloembol­len in tuin van De Pastorij in Olmen: “De Pastorij wordt het trefpunt voor fijne ontmoetin­gen in dit dorp”

  Inwoners van Olmen staken zaterdag de handen uit de mouwen om 2.000 bloembollen te planten in de tuin van De Pastorij. Met die symbolische actie wilden ze de pastorij uitroepen tot het kloppend hart van Olmen. Gedeputeerde Kathleen Helsen deelde tegelijkertijd mee dat de provincie Antwerpen volgend jaar 500.000 euro uittrekt voor de opstart van soortgelijke dorpspunten.
 1. Minister van Defensie bezoekt nieuw veldhospitaal
  Leopoldsburg

  Minister van Defensie bezoekt nieuw veldhospi­taal

  Vandaag was Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) samen met Chef Defensie admiraal Michel Hofman op bezoek in Leopoldsburg. Ze bracht er een bezoek aan het nieuwe veldhospitaal van Defensie in Kamp Beverlo. Dit hospitaal werd dit jaar geleverd en staat nu in proefopstelling. Na een testfase en controle, moet het in 2022 operationeel zijn. Vanaf 2023 zou het dan ook dienst kunnen doen in een operatie. Volgens Dedonder is het veldhospitaal een aanwinst voor Defensie. Ze noemt het een “grote meerwaarde in internationale coalities”.