De chimpansees zullen weldra verhuizen.
Volledig scherm
De chimpansees zullen weldra verhuizen. © RV

Pakawi Park start doneeractie voor nieuw verblijf voor chimpansees

olmenHet Pakawi Park in Olmen (Balen) is een doneeractie gestart voor het nieuwe verblijf van de chimpansees, die weldra zullen verhuizen naar hun nieuwe stekje. Het dierenpark hoopt 10.000 euro op te halen om zo ‘Monkey Island’ nog beter in te kleden.

 1. ELZ Baldemore haalt vaccinatie-achterstand in: “Vaccinaties voor onze 65-plussers komen in een stroomversnelling terecht”
  Mol/Balen/Dessel/Retie

  ELZ Baldemore haalt vaccinatie-achter­stand in: “Vaccina­ties voor onze 65-plus­sers komen in een stroomver­snel­ling terecht”

  Eerstelijnszone (ELZ) Baldemore bleek vorige week opvallend slecht te presteren in de vaccinatie van de 80-plussers, maar beloofde beterschap. Die belofte wordt nu ingevuld, want enkele dagen na de bekendmaking van de cijfers schoot het percentage van gevaccineerden de hoogte in. “Als dit tempo aanhoudt – en liefst zelfs nog versnelt -, halen we onze initiële achterstand snel in. De capaciteit in het vaccinatiecentrum is meer dan beschikbaar”, klinkt het bij de eerstelijnszone.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil