Siemon Aeriens en Lars van den Dungen.
Volledig scherm
PREMIUM
Siemon Aeriens en Lars van den Dungen. © Sil Vanderbruggen

“Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuisjes van decorbouwers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten

Lommel/Balen/VlaanderenDe coronacrisis brak uit. Met zijn twee zaten ze op een zak cement. Een glas cava in de hand, maar niet om te vieren. Integendeel. Een brainstorm op een zakelijk leven of dood... En toen besloten ze om de sprong te wagen. Het bouwen van unieke speelhuisjes die volledig meegaan in de beleving van kinderen. Eye-Opener Decors werd een schot in de roos. Tegenwoordig richten ze zelfs tuincentra of andere ruimtes in, hebben ze een contract met Plopsaland en mogen ze in het Midden-Oosten speeltuinen gaan decoreren. En binnenkort volgt de lancering van de enige echte Eye-Opener Treehouse. Siemon Ariens (31) en Lars van den Dungen (26) weten het ondertussen zelf ook: “Never waste a good crisis.”

 1. Zorgboerderij LouTieJu herdenkt kleine Ties (3) met ‘droomhuisje’: “Hier willen we elk kindje dat strijdt, de lach geven die ons zoontje ook altijd had”
  Balen/Lommel

  Zorgboerde­rij LouTieJu herdenkt kleine Ties (3) met ‘droomhuis­je’: “Hier willen we elk kindje dat strijdt, de lach geven die ons zoontje ook altijd had”

  De kindjes op zorgboerderij LouTieJu in Balen krijgen er een ‘droomhuisje’ bij. Een plekje om eventjes alle ellende te vergeten. Het speelhuisje van Eye Opener Decors verwijst naar Ties, een van de drie kindjes van oprichters Esther en Robin die in november 2017 stierf na een lange strijd tegen kanker. “Met ons project houden we hem in leven.”
 2. Tijdelijke inkomzone ziekenhuis Geel omgetoverd tot sprookjesachtig decor: “Hopelijk kunnen bezoekers daardoor eventjes alle zorgen vergeten”
  PREMIUM
  Geel/Lommel/Balen/Turnhout

  Tijdelijke inkomzone ziekenhuis Geel omgetoverd tot sprookjes­ach­tig decor: “Hopelijk kunnen bezoekers daardoor eventjes alle zorgen vergeten”

  De tijdelijke inkomzone voor patiënten en bezoekers van het ziekenhuis van Geel is de voorbije dagen onder handen genomen door Siemon Ariens en Lars Van Den Dungen van Eye-Opener Decors. Zij maakten er een sprookjeshal van in plaats van een kille en saaie grote tent. “We zijn blij dat we de bezoekers hier toch een iets warmer gevoel kunnen geven”, zeggen de twee jonge ondernemers.