In Balen is maar één van de drie mogelijke tracés van toepassing. Die vertrekt in het oosten van Balen, om in het zuiden onder Olmen te lopen en via Meerhout verder te gaan langs het westen van Balen.
Volledig scherm
In Balen is maar één van de drie mogelijke tracés van toepassing. Die vertrekt in het oosten van Balen, om in het zuiden onder Olmen te lopen en via Meerhout verder te gaan langs het westen van Balen. © Departement Omgeving

Nieuwe pijpleiding tussen Ruhrgebied en Antwerpse haven loopt mogelijk door Balen

balenHet Departement Omgeving van de Vlaamse overheid wil in 2023-2024 starten met de aanleg van een ondergrondse leidingstraat, waarin vijf à acht pijpleidingen gebundeld kunnen worden voor het transport van onder meer propaangas en CO2, tussen het Duitse Ruhrgebied en de Antwerpse haven. Daarvoor liggen er drie mogelijke tracés op tafel, waarvan er eentje Balen doorkruist. Over het hele traject zouden er tussen 18 en 80 woningen moeten wijken, maar inwoners van Balen lijken daarvan bespaard te blijven.

 1. Vaccinatie van 80-plussers in ELZ Baldemore gaat opvallend traag: “Kleine leveringen bij opstart en in verhouding veel zorgpersoneel”
  Balen/Mol/Dessel/Retie

  Vaccinatie van 80-plus­sers in ELZ Baldemore gaat opvallend traag: “Kleine leveringen bij opstart en in verhouding veel zorgperso­neel”

  De vaccinaties van 80-plussers in Vlaanderen is in volle gang. In veel gemeenten heeft al minstens 50 procent van de bejaarde bevolking een eerste spuitje gekregen. Opvallend genoeg halen de gemeenten van eerstelijnszone Baldemore amper 30 procent en zijn ze daarmee de slechtste leerlingen van de klas. “Dit is slechts een momentopname. Binnen twee weken zitten we weer op schema”, verzekert Mols burgemeester Wim Caeyers (CD&V).
 1. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"

 2. Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren
  Play

  Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren