Themabeeld
Volledig scherm
Themabeeld © Shutterstock

Nestkastjes tegen processierupsen zijn succes: 89% bewoond door mezen

balenHet gemeentebestuur van Balen liet vorig jaar 103 nestkastjes ophangen, met de bedoeling om mezen aan te trekken en zo de processierups op een milieuvriendelijke manier te bestrijden. De actie blijkt een succes: een jaar later is 89% van de kastjes bewoond.

 1. Ex-profvoetballer Pierre Geys (73) schrijft biografie over rock-’n-roll-leven: “Ik ga geen enkel thema uit de weg”
  PREMIUM
  Eksel / Oostham / Diest

  Ex-profvoet­bal­ler Pierre Geys (73) schrijft biografie over rock-’n-roll-le­ven: “Ik ga geen enkel thema uit de weg”

  Hij voetbalde voor Anderlecht aan de zijde van Jef Jurion en Paul Van Himst, maakte als trainer een omkoopschandaal van dichtbij mee, bouwde een nieuw leven op in Tenerife en moest veel te vroeg afscheid nemen van zijn zoon Jurgen. Pierre Geys (73) heeft een bewogen leven achter de rug. Zijn verhalen pende hij neer in zijn autobiografie ‘Geen woord of stap terug’. “Voetbal is het mooiste spel ter wereld, maar wat daarbuiten gebeurt, is niet altijd even fraai”, vertelt hij terwijl onze redactie als eerste zijn boek mocht inkijken.
 1. Gezin schrijft emotionele brief aan Ben Weyts (N-VA): “School zou de beste tijd van hun leven moeten zijn, maar kinderen haten school. Dit is een ijskoude wereld voor hen”
  Rijkevorsel

  Gezin schrijft emotionele brief aan Ben Weyts (N-VA): “School zou de beste tijd van hun leven moeten zijn, maar kinderen haten school. Dit is een ijskoude wereld voor hen”

  Kinderen die een mondmasker moeten dragen vanaf 6 jaar, het valt niet bij iedereen in goede aarde. Silke Voet (38), mama van twee kinderen van 9 en 12 jaar oud, heeft een emotionele brief geschreven aan minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). “Sluit de scholen nu of hou ze open zonder mondmasker. School zou de leukste tijd van hun leven moeten zijn, maar nu haten ze het. Dit is zo een ijskoude tijd voor hun.”