Het vrijliggende fietspad komt aan beide zijden van de Steenweg op Leopoldsburg, goed voor in totaal 20 km fietsplezier.
Volledig scherm
Het vrijliggende fietspad komt aan beide zijden van de Steenweg op Leopoldsburg, goed voor in totaal 20 km fietsplezier. © Repro Verboven

Na 40 jaar toch nog fietspad

BALENEr komt na veertig jaar een vrijliggend fietspad naast de gevaarlijke Steenweg op Leopoldsburg. Op maandag 5 september start de aannemer met de werken. Van de aanleg is al spraken sinds de jaren 70, de onteigeningen gebeurden al tientallen jaren geleden. "De bewoners geloofden er niet meer in", zegt Balens communicatieverantwoordelijke Bart Boets.

 1. Geel, Laakdal en Meerhout zetten ook jeugd- en sportactiviteiten voor -12-jarigen stop: “Contacten tussen verschillende bubbels in vrije tijd maximaal vermijden”
  geel/laakdal/meerhout

  Geel, Laakdal en Meerhout zetten ook jeugd- en sportacti­vi­tei­ten voor -12-jarigen stop: “Contacten tussen verschil­len­de bubbels in vrije tijd maximaal vermijden”

  Geel, Laakdal en Meerhout hebben samen besloten om de Vlaamse maatregelen op vlak van jeugd en sport uit te breiden naar de -12-jarigen. Alle sport- en jeugdactiviteiten voor kinderen jonger dan 12 jaar zullen stopgezet worden tot en met 19 november. Eerder namen ook Mol, Balen, Retie en Dessel al diezelfde maatregel.
 1. Hartverwarmende actie: 12-jarige Tommy maakt baseballknuppels van afgebroken hout door windstorm
  Play

  Hartverwar­men­de actie: 12-jarige Tommy maakt baseball­knup­pels van afgebroken hout door windstorm

 2. Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is
  Play

  Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is