Gerard Huiting ontving zijn benoemingsbrief in juli uit handen van Ahmed Khaleel, staatsminister van Buitenlandse Zaken in de Malediven.
Volledig scherm
Gerard Huiting ontving zijn benoemingsbrief in juli uit handen van Ahmed Khaleel, staatsminister van Buitenlandse Zaken in de Malediven. © MDV Consulaat

Malediven openen consulaat... in Balen: “Het zal meestal niet opvallen als er staatshoofden of ambassadeurs langskomen”

balenIs Balen het Brussel van de Kempen? Dat nog net niet, maar het blijft toch opvallend: de Malediven openen een consulaat in de Kruiergemeente. Balenaar Gerard Huiting kreeg de titel van ereconsul aangeboden door de eilandengroep en wil daarmee nog meer de belangen van de Malediviërs behartigen in Europa. “Voor de officiële opening op 11 september komen de Maledivische Minister van Staat en zijn gevolg. Zij zullen onder motorbegeleiding via de snelweg naar hier gebracht worden.”

  1. Automobilist moet hoesten en ramt gevel van Peter (55): “De buren voelden hun appartement trillen”
    PREMIUM

    Automobi­list moet hoesten en ramt gevel van Peter (55): “De buren voelden hun apparte­ment trillen”

    “Ik schoot wakker van een helse bonk en zag dat er licht in de gang scheen. Het bleken koplampen te zijn.” Peter Mens (55) uit Balen beleefde dinsdagavond de schrik van zijn leven toen een wagen zich in de gevel van zijn appartement op de Molsesteenweg boorde. Peter bleef ongedeerd, maar de ravage na het ongeval is groot. “De chauffeur gaf aan dat hij in slaap was gedommeld en bij het wakker worden een hoestbui kreeg.”
    Balen