Siemon Ariens en Lars Van Dungen.
Volledig scherm
PREMIUM
Siemon Ariens en Lars Van Dungen. © RV/Nick Davids

Jonge ondernemers bouwen droomspeelhuisjes op maat: “Sprookjes beleven, dat is toch van alle tijden en voor iedereen”

Het ultieme sprookjeshuis tekenen en bouwen, al is dat een rovershol, kasteel of dwergenhuisje. Dat is wat Lars Van Den Dungen uit Pelt en Siemon Ariens uit Balen sinds kort doen. Een jaar geleden startten ze met Eye-Opener, een bedrijf dat beurzen en evenementen aankleedt. Door corona sloegen ze een andere weg in en nu realiseren ze droomspeelhuisjes. “We dromen ervan ooit een mini sprookjesdorp te mogen bouwen”, lachen de twee. Ga mee en droom van je eigen huisje.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. VBS De Toren opent gloednieuwe schoolbib: “Onze leerlingen moeten echte lettervretertjes worden”
  Mol

  VBS De Toren opent gloednieu­we schoolbib: “Onze leerlingen moeten echte lettervre­ter­tjes worden”

  Na Klim-Op in Ginderbuiten beschikt nu ook VBS De Toren in Achterbos over een eigen bibliotheek op school. De schoolbib kadert in het gemeentelijke project ‘Leesplezier voor ieder kind’ en moet van de Molse kinderen weer echte boekenwurmen maken. “Kindjes die veel lezen, leren al op vroege leeftijd zich in te leven in andere mensen. Boeken promoten is dus werken aan een betere wereld”, zegt directeur Anne-Mie Vandoninck.
 3. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.